genericviagra-online.net

Suosnivači

Agencija ConData

Beograd

Stanka Paunovića 80

063 430 710

 

Savremeno poslovanje je nezamislivo bez računara a razvoj turizama bez kvalitetne i standardizovane usluge. Ukoliko do sada niste posvetili dovoljno pažnje ovim temama i osim investicije u objekte, ugostiteljsku i drugu opremu, niste napravili iskorak i uložili u modernu računarsku opremu i jasno osmišljemu strategiju razvoja sopstvene usluge, Agencija ConData nudi set usluga, po meri vašeg biznisa i savremenog turističkog tržišta, od izbora, nabavke i izrade softvera do konsultantskih usluga o uvođenju standarda u poslovanju.

Potrebe su različite a u skladu sa njima i izbor standarda. Neki od standarda su po Zakonu o informacionoj bezbednosti ( od:28.10.2016.god.) obavezni za uvođenje , poput standarda Informacione bezbednosti (ISO 27001) a obavezni su da ga inplementiraju: 1-Organi javne vlasti; 2-Pravna lica za obradu podataka ( u smislu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti) I 3)Pravna lica koja obavljaju delatnost od javnog iinteresa (član 6 i Uredba 3).

Ostali standardi nisu obavezni ali u mnogome značajno dopunjuju ličnu kartu svakog preduzeća. Po pravilu, oznaka usvojenog standarda ističe se uz logo preduzeća i već na prvi pogled daje jasnu sliku o uređenim poslovnim procedurama privrednog subjekta, ustanove ili preduzetnika. Odluka o ovođenju i izboru standarda je na samom privrednom subjektu. Prema pretežnoj delatnosti i poslovnoj viziji, mogu se uvoditi pojedinačno ili integrisano ( više standarda zajedno).

U turizmu je najrasprostranjenije uvođenje standarda : ISO 9001 (upravljanje kvalitetom),ISO 14001 (Sistem zaštite životne okoline), HACCP (Upravljanje bezbednošću hrane),…

Zašto kvalitet u turizmu?

1.      Kvalitet daje prednost u odnosu na konkurenciju.

2.      Performanse kvaliteta čine da se turističke usluge lakše probiju na tržište.

3.      Kvalitet usluga rezultira lojalnošću klijenata.

4.      Viši kvaliteta znači veći profit.

5.      Menadžment kvalitetom vodi ka stabilnoj industriji turizma i sigurnosti poslovanja.

6.      Unapređenje kvaliteta omogućuje viši nivo zadovoljstva.

7.      Menadžment kvalitetom unapređuje pristup finansijskim sredstvima.

8.      Efektivnim praćenjem unapređenja izbegava se ponavljanje skupih grešaka (prigovora i reklamacija).

9.      Pažljivo prikupljanje podataka postaje alat za donošenje pravilnih poslovnih odluka.

10.  Praćenje napretka u unapređenju kvaliteta omogućuje ohrabrivanje proaktivnog pristupa menadžmentu.

 

 

Izdvojili smo 10 raloga ZA kvalitet u turizmu.Ako je kvalitet i vaše opredeljenje, pozovite Agenciju ConData i zakažite konsultacije! Tim stručnjaka Agencije ConData napraviće vam najracionalniju meru troškova za uvođenje standarda, pojedinačno, počev od standarda upravljanja kvalitetom ili integrisano u kombinaciji više standarda. Dusan Banicevic

 
IT , QMS , ISMS, itSM
mob : (+381) || 063 430 710

 

Ivan Tours doo

063 896 28 77

Mačvanski Pričinović

Jedno od najvažnijih stvari  u realizaciji izleta i drugih vidova organizovanih turističkih putovanja svakako je izbor pravog prevoznika. Da li ste krenuli na vreme, da li ste se vozili bezbedno, da li ste obišli sve planirano, .., da li ste se vratili u dogovoreno vreme i na dogovoreno mesto, da li ste se vratili relaksirano.  Puno detalja, koje ne treba prepustiti slučaju. Mi , već godinama, za taj posao angažujemo proverenog profesionalca, Ivan Tours doo iz Mačvanskog Pričinovića.

Pozicioran na razmeđi sremskog i mačvanskog okruga i registrovan za vanlinijski prevoz putnika,  Ivan Tours doo je pogodan za sve vrste putovanja unutar Srema, za transfere od i do Aerodroma “Nikola Tesla” , za obilazak turističkih zanimljivosti Srema ili za duža putovanja.

Za prevoz putnika, Ivan Tours doo ima na raspoaganju  jedan putnički automobil i jedan moderan turistički minibus sa 18 komercijalnih mesta.  Sa svojim vozilima pogodan je za prevoz  manjih grupa putnika a pod povoljnim uslovima ga možete angažovati kako za lični prevoz , tako i za prevoz grupa do 18 osoba.  Pa,  ukoliko planirate da obiđete Srem ili se već nalazite u Sremu i želite da bezbedno i komotno obiđete turističke atrakcije Srema, potražite Ivan Tours doo.

Za plan putovanja i angažovanje vodiča, na raspolaganju vam je Fond Turistički klaster Srem

Vinarija Mačkov podrum

Vinarija Mačkov podrum

Adresa:  Zanatski centar bb

Mesto:  Irig

 

Telefon: 00381 (0)22-462-492

                00381 (0)21-621-66-11

E-mail: office@mackovpodrum.co.rs

Web sajt: www.mackovpodrum.co.rs


Na najlepšim, južnim padinama Fruške gore, na nadmorskoj visini 280-320 metara, gde blagi povetarac stalno „pirućka“, počeli smo sadnju vinograda, a vinarija Mačkov podrum je smeštena u fruškogorskoj prestonici, u Irigu.

Preci osnivača Mačkovog podruma, po tradiciji su se, kolenima unazad, bavili vinogradarstvom i proizvodnjom vina, a zaštitni znak ili „špic namet“ familije, kako bi Sremci rekli, bio im je „mačak“. Otuda i naziv vinarije Mačkov podrum.

 

Odlična geografska pozicija i klima, promišljen spoj tradicije, na koju su nadograđene savremene vrednosti, kao i odlučnost da u budućnosti opravdamo očekivanja, samo su neki od sastojaka koje ćemo uložiti dok pravimo „vina sa dušom“.

Specijalna bolnica za neurološka oboljenja i posttraumatska stanja „Dr Borivoje Gnjatić“

 
Specijalna bolnica
za neurološka oboljenja i posttraumatska stanja
„Dr Borivoje Gnjatić“

Stari Slankamen

Dr.Borivoja Gnjatića bb
 

Telefon:  +381 (0) 22 2591-626 , 2591-426

Fax:  +381 (0) 22 2591 287

E-mail: bolnicaslankamen@neobee.net

Webwww.bolnicaslankamen.co.rs

 

U srcu Srema, na obroncima Fruške gore, uz desnu obalu Dunava , na samo 55km od Beograda i 45km od Novog Sada ,  nalazi se jedna od najstarijih banja u Vojvodini, banja Stari Slankamen.

Svedočanstva o naselju Stari Slankamen datiraju još iz mlađeg kamenog a pretpostavke za razvoj banje i banjskog turizma sežu još u rimsku epohu, od kada datira slana banjska voda i naselje pod imenom Acumincum (mesto na brdu). Posebnu privlačnost , kroz vekove,  Stari Slankamen duguje netipičnom reljefu, brdu iznad Dunava i ravnice, naspram ušća Tise u Dunav, koje je zadržalo i osnažilo mnoge vladare da, baš tu podižu utvrđenja,  gradove, banjsko kupatila , crkve i organizuju život. Danas , taj reljef sa stepenasto uklesanim ulicama u brdu ,sa ostatcima stare tvrđave nad kojima dominira Crkva svetog Nikole i prelepim pogledom na  Dunav , Tisu , ribarske čamce , brodice i turističke brodove, predstavlja izuzetan turistički potencijal i razlog više da dođete u Stari Slankamen.

Specijalna bolnica za neurološka oboljenja i posttraumatska stanja „Dr Borivoje Gnjatić“ Stari Slankamen je danas sinonim za banju, ime zbog koga se kreće put ovog sremskog mesta, ime koje u isto vreme znači opstanak  i razvoj  , ime koje predstavlja savremenu nadogradnju svega onog što je Stari Slankamen predstavljao kroz vekove.

Kao sledbenik banje, sa izvorom slane vode i lečilišta , koje je  u Starom Slankamenu  postojalo još u tursko doba, „Banja Stari Slankamen“ doživljava procvat krajem XIX veka . Sve do 1834.god slana voda je oticala u Dunav, kada je austrijska vlast ogradila izvorište i kaptirala više izvora u jedan , koji i danas snabdeva banju. Prva analiza vode je uradjena 1876.godine a prvo lečilište otvoreno 1907.godine. Savremen razvoj banje  počinje 1964.godine , izgradnjom nove banjske zgrade i stacionara bolnice.  Ipak , razvoj banje beleži krupnije korake od 2007.godine, kada  je izvorište slane vode vraćeno u banjsku upotrebu , nakon više desetina godina  a Specijalna bolnica „Dr Borivoje Gnjatić“ Stari Slankamen uvela savremenu praksu banjskog lečenja.

Ove, 2014.godine, ta praksa je dobila i najsavremenije uslove za rad , kroz otvaranje novog hidro bloka i opremanje objekta za prijem banjskih gostiju , na koji način su se stekli uslovi da ova banja uhvati korak sa najpoznatijim evropskim banjama.

Projekat rekonstrukcije hidro bloka je finansiran u 2014.god., putem konkursa kojim je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, kroz  podršku izgradnji, održavanju i opremanju zdravstvenih ustanova, obezbedio 85% vrednosti radova , izvedenih na 800m2 hidro bloka Specijane bolnice „Dr.Borivoje Gnjatić“.

Kao visokospecijalizovana zdravstvena ustanova za produženo bolničko lečenje i medicinsku rehabilitaciju, kapaciteta 350 postelja, Specijalna bolnica „Dr Borivoje Gnjatić“ zapošljava 258 lica, od čega medicinsko osoblje čini: 17 lekara specijalista, 114 medicinskih sestara i tehničara , 40 fizioterapeuta, 4 doktora specijaliste –konsultanta a od opreme poseduje : kompletno opremljenu laboratoriju i rentgen. Epitet banje je dobila  zahvaljujući  mineralnoj vodi, koja se ubraja u slano-jodne vode,  hloridno-natrijumskog tipa,  temperature 18,4ᵒ C  koja se dogreva do željene vrednosti  i koristi u terapeutske svrhe.  

Rekonstrukcijom hidro bloka potpuno je obnovljen postojeći bazen, prostor za terapiju parafinom sa mogućnošću korišćenja istog i za fango, parafango hidrokolatore i druga toplo hladna pakovanja. Takođe, ovom rekonstrukcijom dobijen je prostor za ručnu masažu , za jednu suvu i jednu vlažnu saunu i prostor za manji hidromasažni  nadgradni bazen.

Prostor za kade čini srž hidro-bloka i opremljen je sa:

-galvanskom kadom sa individualnom masažom  i četvoroćelijskim galvanskim kupkama  (renomiranog proizvođača UNBECHEIDEN iz Baden Badena);

-četiri hidromasažne balneološke kade (biserne kupke) , koje su aeraciono masažne i individualno masažne uz mogućnost rada po zonama;

-tu su i lokalne kupke za donje ekstremitete i lumbalnu kičmu sa hidromasažom, kao i potpuno rekonstruisana HABARD kada za vežbe i individualnu masažu;

-nabavljen je i pokretni hidromasažni aparat za masažu u bazenu.

Kade imaju mogućnost korišćenja mineralne ili sanitarne vode, po izboru.

INDIKACIJE:       - stanja nakon CVI, kraniocerebralnih povreda;

                               -neurološka oboljenja;

                               -oštećenje perifernog motornog neurona;

                               -stanja posle traume kičmenog stuba;

                               -stanja posle povrede koštano-zglobnog sistema,

                               -zapaljenski reumatizam;

                               -degenerativni reumatizam;

                               -osteoporoza.

TERAPIJSKE MOGUĆNOSTI:

                               -hidroterapija ( terapijski bazen)

                               -biserne kupke,

                               -habard,

                               -četvoroćelijske lokalne kupke

                               -termoterapija

                               -fototerapija

                               -bioptron tx

                               -elektroterapija

                               -magneti

                               -laseroterapija

                               -akupunktura

                               -radna terapija

Pacijenta po prijemu u Ustanovu pregleda fizijatar, radi se rutinska laboratorijska obrada, EKG a po potrebi i RTG. Terapija se sprovodi timski : lekar, sestra, fizio i radni terapeut, psiholog, ligoped, defektolog, kao i konsultanti specijalisti: internista, neurolog, neuropsihijatar, neurohirurg, ortoped.

 

Banja Junaković - Apatin

Banja Junaković

 

Adresa: Prigrevačka bb

Mesto: Apatin

 

Telefon: + 381 25 772 311

E-mail: office@banja-junakovic.rs

Web: www.banja-junakovic.rs

 

Banja Junaković, nadomak Apatina i Dunava, okružena prelepom hrastovom šumom nudi istinski raj za miran odmor, uživanje u prirodi i blagodatima lekovite vode.

Geotermalna voda, sa dubine od 700 m, dostiže temperaturu od 50° C a po svom kvalitetu spada u isti red sa vodama čuvenih svetskih banja u Karlovim Varima, Harkanju i Lipiku.

Medicinske terapije, pod nadzorom stručnog osoblja, obuhvataju uspešno lečenje svih vrsta reumatizma, degenerativni i zapaljivi reumatizam, 
deformacije kičmenog stuba i ekstremiteta, oboljenja kostiju i zglobova, stanja posle povreda kostiju i zglobova, postoperativna stanja kostiju i zglobova, lečenje sportskih povreda, lečenje oboljenja perifernog i centralnog motornog neurona, anomalija nervnog sistema, kao i ginekoloških oboljenja, klimaks tegobe i bračni sterilitet.

Smeštajni deo raspolaže sa 270 ležajeva, velikim restoranom nacionalne kuhinje i 2 sale za održavanje seminara, a oplemenjen je umetničkim delima među kojima posebno mesto zauzimaju slike Milana Konjovića.

Za vreme boravka u Banji Junaković gostima je na raspolaganju zatvoreni bazen sa geotermalnom vodom temperature cca 35° C, podvodna masaža, finska sauna, moderna osmostazna kuglana i teniski tereni, a za malo mirniji odmor tu su „Staza zdravlja“ kroz Park šumu „Junaković“ i mogućnost iznajmljivanja bicikla i obilaska okolnih ineteresantnih mesta.

U letnjem periodu gosti mogu da uživaju u kompleksu otvorenih bazena sa vodenim toboganom, skakaonicom i masažerima a u ponudi je i plovidba Dunavom kroz Specijalni rezervat prirode „Gornje Podunavlje“.

Iz bogate wellnes ponude, koja nudi odmor i opuštanje, izdvajamo različite vrste masaža, negu lica i tela, posebno popularne „Gipsane bermude“, tretman tela algama i marokanski wellness program na bazi argan ulja.

U toku su radovi na izgradnji jednog od najsavršenijih Spa & Wellness centara u regionu.