genericviagra-online.net

Reke i jezera

Srem ima tu privilegiju da ugosti turiste-nautičare sa dve velike, plovne reke: Save i Dunava a ljubiteljima prirode i aktivnog života na vodi ponudi bezbroj rekreativnih, edukativnih i zabavnih sadržaja, na velikom broju  jezera, dve manje reke: Bosut i Studva i tri Specijalna rezervata prirode.

Savaje omiljena reka nautičara, jer je u celom toku kroz Srbiju mirna, ravničarska reka i već godinama se ne ledi. Bogata vodom i kvalitetnom rečnom ribom a priobalje gustim šumama, koje kriju obilje divljači, sve više je izazov i motivacija za ljubitelje reke, plovidbe, ribolova i boravka u prirodi. Na svom toku kroz Srbiju, od 207+800km, prema ušću u Dunav, kod Beograda (0 km), duž sremske strane, na levoj obali nižu se pogranična naselja: Jamena i Sremska Rača, pa carska Sremska Mitrovica sa Sirmium-om i Zasavicom. Razlog za pristajanje postoji i kod Jarka i Klenka, a kod Obreža i Kupinova i razlog više, odatle se obilazi Obedska bara. Sledeći pristani su na 47.km, kod Progara i Boljevaca. Sve su to mesta gde vas čeka zanimljiv i uzbudljiv boravak i brojni spomenici kulture.

Dunav, ta velika i moćna, evropska žila kucavica, već odavno je trasa velikih turističkih brodova. Za one, odvažne koji sami plove Dunavom, sremska, desna obala Dunava je izuzetno atraktivna, počev od graničnog prelaza kod Neština, sve do Zemuna i Beograda. Bujna priroda sa sprudovima i rečnim rukavcima, manje plaže, čarde, nepregledni vinogradi, vinarije, vikend naselja, tvrđave, čuveni Sremski Karlovci, Krčedin i Banja Slankamen, veliki broj manifestacija,.., sve je to Srem na Dunavu.

Bosut i Studvasu reke u slivu reke Save i nalaze se u jugozapadnom delu Srema. Tihe i bogate ribom, kao Sava, pružaju izvrsne uslove za ribolov i relaksaciju u okruženju bajkovitog Morovića.

Jezera u Sremu su poseban izazov za pecaroše i vikendaše. Ima ih 11 i sva se nalaze se obroncima Fruške gore, u okruženju Nac.parka Fr.Gora i specifične klime, pa su leti veoma posećena. Voda iz nekih je lekovita a neka kriju somove kapitalce. Većina pruža mogućnost kampovanja, neka imaju pun komfor na vodi, pa lov na kapitalca ili retke opuštajuće trenutke prepuštamo najupornijim ribolovcima i vikendašima.