genericviagra-online.net

Živopisno putovanje kroz Epohu Nemanjića

Više nego ikad željni smo putovanja i novih doživljaja. Ona relaksiraju, bude mashtu, hrane dušu,.. Ovog puta vas vodimo na jedno specijalno putovanje. Auto nije neophodan, ni lepo vreme, ne morate brinuti ni da li imate kondicije ni da li ste primili vakcinu , …dovoljna je radoznalost i malo slobodnog vremena da zaronite u svet najneverovatnijih avantura. Vodimo vas u svet knjige.

Priča je naravno sremska i događa se u Rumi, u Salonu knjige jedne od naših najstarijih štampara, potom i izdavača, Srpske knjige M. Sa više od 1000 objavljenih naslova, većinom domaćih autora, Srpska knjiga M već više od 20 godina okuplja ljubitelje pisane reči i baštini najčudesnije pripovetke, pesme, bajke, slovarice, dnevnike, monografije, eseje, romane,… a više od decenije, vešto pero uređivačkog tima: Dobrica Erić, Pero Zubac, prof.Dragan Nedeljković, Todor Bjelkić, Nedeljko Terzić i Nikola Devura, pored svojih i knjiga drugih poznatih pisaca, zaslužno je i za objavljivanje velikog broja zanimljivih naslova, manje poznatih autora kojima je Srpska knjiga M otvorila put do čitalačke publike, organizovala promocije, ustanovila književnu nagradu,… a široj publici otvorila vrata događaja, od promocija, večeri poezije, književnih susreta, gostovanja poznatih umetnika, …

 Ako je sreća da je pandemijsko zatišje u komunikaciji prošlost i da smemo da se radujemo novim susretima, onda je ovo prilika da najavimo jedan sjajan naslov i njegovu promociju koja je planirana u Julu mesecu, u Salonu knjige Srpske knjige M, u Rumi. Biće to, sigurni smo, prvorazredni događaj jer je reč je o kapitalnom delu Nikole Devure “Epoha Nemanjića”. Štampa se u 3 toma, na nešto više od 1000 strana i sadrži romane zasnovane na istorijskim izvorima o svim vladarima iz loze Nemanjića. Pisac, Nikola Devura proveo je više decenija na prikupljanju, većim delom arhivske građe (istorijski izvor prvog reda) i pretočio je svojim vrsnim i specifičnim književnim stilom u živopise srpskih vladara, od Stefana Nemanje (prvi tom trilogije), preko sina Stefana Prvovenčanog, zatim Stefana Uroša I., zvanog Veliki, njegovih sinova Dragutina (Sremski kralj) i Milutina, Stefana III Dečanskog (drugi deo trilogije – Kraljevi) do careva Dušana Silnog i Uroša Nejakog. Večita inspiracija i umetnički izazov, od skulptura, filmova do monografija, Nemanjiće je ovog puta, darom režisera pisac uveo u likove romana, skinuo im svetački oreol a njihov životopis, učinio zanimljivim i razumljivim štivom, pristupačnom svim uzrastima.

Sa Nikolom Devurom smo bili u prilici da se upoznamo kroz više romana, dva su o Nemanjićima i sada ulaze u sastav ove trilogije. Prvo je objavljen “Car Dušan” i ukoliko ga niste do sad čitali, nešto preostalog tiraža je prilika da nabaavite svoj primerak i uverite se o kakvom romanopiscu je reč. Sledeći objavljen roman je “Stefan Nemanja” ali je rasprodat. Objavljivanje “Epoha Nemanjića” planirano je za kraj Juna meseca i sada ga možete obezbediti u pretplati, po popularnoj ceni. Ukoliko ste ljubitelj istorije, poklonik tradicije i dobre literature, eto prilike za još jedno uzbudljivo putovanje. Ovog puta na njega možete povesti i sve drage prijatelje, kojima ćete pokloniti ovu vrednu ediciju.

Ruma je na samo pola sata vožnje od Beograda ili Novog Sada i nećete pogrešiti ako krenete put knjige! U prijatnom ambijentu Salona knjige Srpske knjige M, možete prelistati i odabrati neki od oko 300 naslova. Onima, koji za ovakve stvari radije putuju netom, na našoj FB stranici smo predstavili neke naslove i aktuelne cene. Da obezbedite svoj primerak slobodno nas kontaktirajte. Porudžbinu možete platiti na račun izdavača ili je preuzeti pouzećem.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Vaš Fond Turistički klaster Srem

                                                                                                               

                                                                                                                     Duška Davidović