genericviagra-online.net

Okrenite izbore u svoju korist – Birajte Srem!

 

Ispratili smo Coronu, ako je ovde, u Sremu, uopšte i bila! Nije da smo imuni, jedinstveni spomenik kugi u Evropi, podignut je baš u Sremu, pored samog magistralnog puta Ruma-Irig, na mestu nekadašnjeg sanitarnog kordona koji je sačuvao Rumu od zaraze a podigli su ga građani Rume, kao zahvalnost Bogu što ih spasao od te pošasti. Spomenik “Kipovi” i sad je sećanje i opomena na strašnu epidemiju kuge u Irigu, iz 1795./1796. god. sa 2.548 žrtava, što je bilo više od 50% ukupnog stanovništva tadašnjeg Iriga( u Beogradu je u ta epidemija odnela 4500 života). I tada, epidemija je najviše pogodila veća mesta i kulturna središta, Irig se od tada nikad nije oporavio u pogledu broja stanovnika ali zato je izuzetno kulturno nasleđe, zaleđe Fruške gore i Banja Vrdnik pozicioniralo Irig na mesto turističkog centra fruškogorskog Srema, sa prvim Čitalištem u Srba (osnovano 14.Januara.1842.)danas je to Srpska čitaonica Irig, rodnom kućom Mihiza, vinskim putevima, voćnim notama, termama, zanimljivim manifestacijama,…i čuvenim fruškogorskim manastirima: Krušedol, Grgeteg, Velika Remeta, Jazak, Ravanica i Mala Remeta.

Više od turističke zanimljivosti, spomenik “Kipovi”, sa obe strane puta Ruma-Irig, podignut još davne 1797.god., kao da već vekovima šalje poruku koju ne primećujemo ili ne umemo da protumačimo!

 I dok, željni izazova i putovanja na početku leta Gospodnjeg 2020., gledamo u kišovito nebo i slušamo izveštaje o zarazi, koje se svet neće tako lako rešiti, sigurno je trenutak da odložimo putovanje a repozicioniramo i udesimo život drugačije, po meri većine životnih i dnevnih potreba, u bližem kontaktu sa prirodom, sa zdravijim navikama, manje stresa i više životne radosti. Baš iz tog ugla, tu preko mosta, na Savi ili Dunavu, kreće sremska avantura, na Fruškoj gori, u “RP Zasavica” ili “RP Obedska bara”, na nekom od mnoštva jezera, na Savi ili Dunavu, kroz riznice bogatog kulturnog naseleđa, u još uvek živahnim selima,… ali i vrlo zanimljivo i zahvalno mesto za život a Ruma sa svojom pozicijom, uz auto-put, na pola sata udobne vožnje automobilom do Beograda ili Novog Sada, izuzetno atraktivno mesto za stanovanje.

Ako je Corona dodatno skrenula pažnju na nekretnine, u okruženju velikih gradova i neke nove mogućnosti stanovanja, onda je veće interesovanje baš iz velikih gradova opravdalo viziju investitora u Rumi, u kojoj je trenutno aktivno čak 6 stambenih gradilišta. Cene po kvadratu, od 650eu-950eu po m2, pa sad vidite da li Vam se više isplati da satima vozite po gradu ili čekate da pređete Gazelu, sa posla iz Novog Beograda do kuće ili da za pola sata budete u svom novom, komfornom stanu! I kad sve završite, ostaje još vremena bar za jednu kružnu biciklističku turu, šetnju,.. ili druženje uz bermet i neko od vrhunskih fruškogorkih vina.

I da ne ostane sve na pukom teoretisanju, za početak, preporučujemo da izguglate novo naselje “Beli breg” u Rumi, favorizuju ga i cena i kvalitet. I,..pratite naše objave, u narednom periodu upravo ćemo pokloniti pažnju tim novih prostorima, zanimljivim za iskorak u jedan savremeniji standard stanovanja i novi kvalitet života. Više o turističkim nekretninama i drugim aktuelnostima iz Srema, potražite u novoj rubrici na našem sajtu - Turistički oglasi. Kao i do sada, za podršku u lokalu, slobodno nas kontaktirajte!

Birajte najbolje, izaberite Srem!

Dobrodošli!

                                                                                                                Fond Turistički klaster Srem

                                                                                                                Duška Davidović