genericviagra-online.net

16. Susreti gljivara na Fruškoj gori

Ako u moru izazova, koji se nude narednog vikenda, izaberete onaj panonski i direktnu vezu sa prirodom, onda Vas pozivamo da najavljeni letnji dan provedete na Fruškoj gori i posetite posve jedinstvenu, edukativnu, istraživačku, zabavnu i gastronomsku manifestaciju Gljivarskog društva Novi Sad.

Ove jeseni, kao i prethodnih godina, 16. tradicionalni godišnji susreti gljivara, održavaju se na prostoru info centra kod spomenika “Sloboda” na Iriškom vencu. Za mnoge ljubitelje prirode i poznavaoce gljiva biće to prilika da polažu ispit i steknu zvanje “gljivar” a za mnogobrojnu publiku prilika da čuju zanimljivo predavanje, posete izložbu samoniklih gljiva Fruške gore, vide izložbu fotografija, nabave nešto iz bogate ponude prerađevina od gljiva i, po vrlo popularnoj ceni, uživaju u pikantnom nedeljnom ručaku, naravno, od fruškogorskih gljiva.

Drugi deo manifestacije gljivara, pod nazivom “Čudesne gljive Fruške gore”, odvijaće se u od 28.10.-03.11.2019. u prostorijama Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode u Novom Sadu, koji je ove godine partner manifestacije.

I neka Vas ne obeshrabri da dođete ova otrovna lepotica sa plakata! Za bliži kontakt sa prirodom vrlo korisno je znati i prepoznati one gljive koje nisu jestive!

U nastavku teksta - Program manifestacije

 

PROGRAM MANIFESTACIJE:

Nedelja 27.10.2019. na Iriškom vencu

10:00 časova – polaganje ispita za zvanje gljivar

11:00 časova – svečano otvaranje

11:30 časova – predavanje: dr Jovana Vunduk; Gljive u različitim religijama

11:00 – 16.00 časova – izložba samoniklih gljiva Fruške gore, izložba fotografija, prodajni štandovi, izložbeni štandovi GD Ljubomir Vuksanović-Barle iz Banje Koviljače, UG Rađevina iz Krupnja, GD Novi Sad, GD Pečurka iz Krupnja, ED Medvednik iz Valjeva i promotivni štand udruženja studenata biologije „Josif Pančić“.

13:00 časova – ručak od gljiva

Posetiće nas gljivari iz cele Srbije kao i gljivari iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Od 28.10.2019 ( od:18h) do 03.11.2019. u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode pod nazivom “Čudesne gljive Fruške gore”

Izložba:

- samoniklih gljiva

- fotografija gljiva

- plakata sa gljivama

Predavanje 28.10.2019. u 18:30 časova: Čudesne gljive Fruške gore, predavač: dr Eleonora Bošković

Partner: Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, Radnička 20a, Novi Sad