genericviagra-online.net

Susret gljivara na Iriškom Vencu

Gljivar Iriški venac

U nedelju, 26.10.2014.god., ispred Informativnog centra  nacionalnog parka Fruška gora , na Iriškom vencu, održana je godišnja manifestacija  gljivara pod nazivom  „Susret gljivara na Iriškom Vencu“ u organizaciji Gljivarskog društva Novi Sad.

Kao i prethodnih godina , bio je to zanimljiv i koristan skup kako za poznavaoce i sakupljče gljiva tako i za radoznale namernike koji su se tim povodom uputili na Frušku goru.

Uz bogatu izložbu gljiva , koja je i ovom prilikom najviše skrenula pažnju na fruškogorske gljive, one koje najčešće susrećemo u prirodi, uz naznaku koje su jestive a koje ne , izložba je imala i postavku popularne literature iz oblasti gljivarstva, prodajnu izložbu zimnice od gljiva a organizator  se potrudio da predavanjima i edukacijom ponudi nova znanja i iskustva iz ove oblasti i pruži podršku širenju misije društva .

Kao što i priliči ovakvom dogadjaju , koji se odvijao na prostoru popularnog  fruškogorskog izletišta, uspešnosti  i atraktivnosti  priredbe doprineli su i sveže spremljeni specijaliteti od gljiva i predusretljivost domaćina da srdačnim dočekom i toplim napicima učini prijatnim ovo oktobarsko druženje na otvorenom.

Onima koji nisu mogli da dođu, fotografijom prenosimo delić  atmosfere sa ovog događaja i u isto vreme upućujemo poziv da već sledeće nedelje krenute sa nama u potragu za jesenjim fruškogorskim pečurkama. Osim prilike da se prošetamo po još uvek zelenoj Fruškoj gori, tog dana planiramo da obiđemo i manastire Jazak, Malu Remetu . Polazak je u 9h, sa parkinga manastira Ravanica u Vrdniku.