genericviagra-online.net

Brend SREM

Moderne tehnologije, pre svega informatičke, računari, mobilne komunikacije i internet kreirali su nam nove živote i koliko god se trudili tome da se odupremo, rezultat je sve veće zaostajanje! Stručnjaci su izračunali, danas se dnevno plasira toliko informacija koliko je čoveku, u bliskoj prošlosti (naši roditelji) bilo raspoređeno na ceo život! I snašli bi se mi nekako, da ovaj informacioni bum nije doneo i nove modele funkcionisanja. “U zadnjih pedeset godina ekonomska baza preokrenula se od proizvodnje ka potrošnji. Gravitirala je iz sfere racionalnosti u carstvo želja, sa objektivnog u subjektivno, u carstvo psihologije.”(ne tako davno,  iz članka u New York Times-u).

Zainteresovani za ovu granu marketinga već, negde  na visokim školama kod nas i u svetu, stiču znanja neophodna da poslovnu aktivnost, svojih budućih firmi i kompanija učine uspešnom. Mi, zatečeni u privatizaciji i svetu modernog biznisa, moramo potražiti rešenje u institucijama koje mogu ovaj jaz premostiti a naše poslovne aktivnosti učiniti profitabilnijim i uspešnijim. Upravo, model partnerstva koji je mnogim regionima (u svetu) doneo uspeh, većini univerzalnu prepoznatljivost, eksluzivnost u prozvodnji i uslugama i  ekstraprofit su klasteri. Nova reč za partnerstvo koje podrazumeva sinergiju: obrazovnih i naučnih institucija, privrede, nevladinog sektora i pojedinaca. Kod nas , nov način podrške i ulaznica za moderno tržište. Način da ga bolje razumemo, da svoje potencijale umrežimo kvalitetom, da tržišno pozicioniramo sopstveni proizvod i uslugu, na način koji će biti vidljiv, prepoznatljiv i poželjan. Način da kreiramo brend, kao jedini način da nas primete u moru informacija i brendova. U turizmu, imperativ je brend regije. Turisti dolaze da obiđu više atrakcija a za to je nekad i regija mala. A nas, nas interesuje brend SREM!

Rukovođen vizijom Srema kao poželjnog mesta za život i rad i atraktivnog za turizam, Fond Turistički klaster SREM  je pokrenuo niz aktivnosti na kreiranju brenda SREM ( što je i naziv jednog od ključnih područja rada Fonda).

Na veliki jubilej, obeležavanje četvorogodišnjice rada Fonda, brendu Srem je posvećena posebna pažnja. Uz obavezu da se izabere nova upravljačka struktura Sremskog turističkog klastera, bila je to i prilika da se trasiraju predstojeće aktivnosti, da se predstavi nov vizuelni identitet (logo i znak) i dinamička internet prezentacija pod imenom: www.sremturizam.org , da se predstavi sremski turizam na društvenim mrežama  i  promovišu sadržaji tih prezentacija, da se predstave uspešni projekti . Uz  inicijativu na formiranju Kluba putnika, bila je to i prilika da se predstavi tim mladih stručnjaka, posvećenih misiji na kreiranju brenda SREM,  pripremi i realizaciji novih projekata, atraktivnih edukacija i radionica, kreiranju programa boravka u Sremu i podršci prihvatu turista.

U ambijentu etno kuće u Grgurevcima, uz učešće osnivača, suosnivača i gostiju, jubilej Fonda Turistički klaster Srem, obeležen je onako kako priliči skupu turističkih radnika. Bila je to prilika da razmenimo iskustva, testiramo spremnost nosilaca ponude da odgovore potrebama turista i još jednom se uverimo da nadahnuta priča o kulturnoj baštini Srema, vina iz čuvenih sremskih vinarija, specijaliteti od mangulice i muzika tamburaša sigurno predstavljaju neke od nezaobilaznih sadržaja turističkog proizvoda Srema.

Uz već prisutnu, novu Turističku mapu Srema, nastupe na sajmovima i realizovano promotivno putovanje za medije i predstavnike turističkih agencija, obeležili smo završne aktivnosti na projekatu “Srem, Srem, Srem,...” koji je, kroz podršku klasterima u Vojvodini,  podržao Pokrajinski sekretarijat za privredu .

Na zadovoljstvo Sremaca i svih onih koji bi posetili Srem, pozivamo i Vas da se uključite i sremskom turizmu date novu dimenziju i sadržaj! 

Autor: dipl.ecc.Duška Davidović, direktor Fonda TKS