genericviagra-online.net

Ambasadori civilnog sektora u Sremu

 

Prvomajski praznici, prijatelji iz Tuzle i tri sunčana dana u Sremu. Tako bi ukratko glasio raport sa nedavnih susreta predstavnika civilnog sektora Tuzlanskog kantona i Srema. Ovog puta izostali su predstavnici Crne Gore ali već za sledeći susret pridružiće se i kolege sa projekta iz Bjelog Polja. Inicijalno zamišljen kao razmena najboljih praksi na afirmaciji zdravih stilova života ali ne i podržan, projekat je tako nadživeo ograničene izvore EU fondova i na najbolji način demonstrirao održivost bez komplikovanih EU procedura, monitoringa, brige oko broja učesnika i na najbolji način povezao ljude naklonjene prirodi, umetnosti, razgovoru, pesmi i druženju. Različitosti su bile samo povod da se još bolje čujemo i razumemo, da iz stega nametnutih nam ratova oživimo one ljudske vrednosti podjednako obezvređene i marginalizovane u moru nota lake zabave, kiča i beznađa večne nam tranzicije.

 Mnogo toga smo isplanirali za tri dana druženja i mnogo toga realizovali. Obišli smo jedinstvene, Muzej šibica i Muzej pčelarstva u Sr.Karlovcima, družili se na manifestaciji Dan magarice u Zasavici, obišli Carsku palatu i druge znamenitosti Sr.Mitrovice, po sremački degustirali vino i tradicionalnu kuhinju, obišli Petrovaradinsku tvrđavu, Frušku goru,.. a pesmom obišli sve ex yu prostore.

Srem i Turistički klaster Srem su tako, ovog puta, bili prvi domaćini susreta a nastavićemo ih u Tuzli, Lukavcu, na Konjuh planini, Panonskim jezerima, u Bjelom polju, na Bjelasici,… Nema projekta pa nema ni ograničenja i zato, nonšalantno i sa mnogo šarma i lepe energije, kako su realizovani kod nas, ovi susreti imaju šansu da nam vrate radost putovanja na prostore koji toliko toga imaju da ponude i ušiju pokidane niti nekih temeljnih vrednosti bez kojih nam duša osta prazna.

Uz zahvalnost našim dragim gostima što su se odazvali pozivu, domaćinima u Sremu na srdačnom prijemu i članicama klastera koji su podržali ovaj susret, pozivamo vas da se pridružite ovom jedinstvenom karavanu prijateljstva!

Fotografije sa susreta pogledajte na našoj fb stranici.

                                                                                                                Duška Davidović