genericviagra-online.net

40.Sajam turizma u Beogradu- Od Srema do Južnoafričke Republike

Pod sloganom „Odmor te čeka“, u Beogradu je od 22.-25. Februara, održan jubilarni, 40. Međunarodni sajam turizma. Ove godine, sa 1103 izlagača i preko 100.000. učesnika i posetilaca, svečano i radno, uz puno zanimljivih prezentacija, prelepih fotografija, degustacija i dobrih vibracija, praktično je započela nova sezona odmora i putovanja.

Da smo prepoznatljivi svetski putnici i poželjni gosti pokazalo je više od 290 izlagača iz 50 gostujućih zemalja. Partner ovogodišnjeg Sajma turizma bila je Grčka ali podjednako atraktivne, tematske i egzotične programe ponudile se mnoge države , od najbližih , bivših ex YU republika, preko Bugarske, Turske, Rusije,…,do Maroka i Južnoafričke Republike. Svakako to je bila prilika da se uspostavi saradnja i sklopi dobar posao ali i da se izmašta i preko interneta rezerviše neko individualno putovanje. One manje sklonim avanturi i neizvesnosti, sačekali su aranžmani turističkih agencija, uz velike sajamske popuste, uz koje kao garant stoji Nacionalna asocijacija turističkih agencija – YUTA.  Uz prateće priredbe, Sajam opreme i Sajam vina i rakije , bila je to prilika da ugostitelji i, sve brojniji i raznovrsniji, nosioci domaće turističke ponude dobiju ideju kako da osavremene svoje hedonističke oaze a mnoge destinacije dobiju miris, buke i etiketu, kao preporuku za hedonističku navigaciju.

Ne slučajno, najviše dinamike i kreativnosti ponudjeno je kroz programe i prezentacije domaćeg turizma, pre svega Beograda, Novog Sada i zimskih turističkih centara, koji beleže najveću posetu stranih turista. Koliko je Srbija turistički atraktivna i izvan izbrendiranih destinacija i kakve sve mogućnosti pruža turistima, pokazalo je i veliko interesovanje na štandovima Vojvodine, Srema, Blaca, Pirota, Lajkovca, banja, nacionalnih parkova,... Značajne kulturne rute , banjski, rekreativni, eko i etno sadržaji, do autentičnih seoskih domaćinstava i vila, za sada su privilegija većinom domaćih gostiju a vaučeri države način da se ti sadržaji dodatno uposle. Ubrzani razvoj putne infrastrukture, podsticaji resornog Ministarstva i kampanje TO Srbije svakako će biti vetar u leđa ovim, globalno, izuzetno atraktivnim i traženim programima.

Razloge za optimizam za razvoj turizma i rast turističkog prometa u Srbiji, istakli su premijerka Ana Brnabić i ministar Rasim LJajić, na svečanom otvaranju ove velike priredbe. Osim evidentnog porasta broja turista u Srbiji, još jednom je istaknuto da je turizam najbrže rastuća i najunosnija privredna grana, ohrabreni su planovi za ulaganja u ovaj sektor, gde svaki svaki uložen dinar donosi jedan euro, najavljeni novi podsticaji za ulaganje u domaći turizam i podela vaučera za domaće destinacije.

Turistički klaster Srema je bio aktivan učesnik i ovog Sajma, gde smo bili u prilici da se susretnemo sa starim prijateljima i dogovorimo saradnju sa mnogim kolegama, kako na brendiranju Srema, tako i na pripremi novih projekata, pripremi i realizaciji manifestacija i studijskih razmena. Za početak ove sezone, već smo pripremili zanimljiv program za decu, roditelje i ljubitelje aktivnog boravka u prirodi, pa je ovo prilika da vas pozovemo da planirate Dan šale (01.April - nedelja) u Zasavici! Uskoro ćemo objaviti program boravka u Zasavici ali i druge programe koje planiramo da realizujemo u ovoj godini.

Umesto poziva danam se priključite, negde smo zabeležili zanimljiv citat Marka Tvena o putovanju: “Za dvadeset godina bićeš više razočaran stvarima koje nisi uradio nego onima koje jesi. Isplovi, zato, iz sigurne luke. Otkrivaj, sanjaj, istražuj! “

Nadamo se da će i vama biti inspirativan!

Više kadrova sa sajma pogledajte na našoj Fb stranici. Tekst i fotografije: Ana Jažić i Duška Davidović

                                                                                                                     Fond Turistički klaster Srem