genericviagra-online.net

Naučno – popularno predavanje - AVANTURE ELBRUSA I KAVKAZA

Krajem juna, početkom jula ove godine, profesori sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu dr Danijela Tešendić i dr Mlađen Jovanović su popeli najviši vrh Evrope - vulkan Elbrus (5.642 m) na Kavkazu u Rusiji, kao članovi Balkanske ekspedicije, a koju su činili 22 alpinista iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i Slovenije.

Pozivamo Vas na tradicionalno, pretpraznično, javno, naučno-popularno, a možda i zanimljivo predavanje dr Mlađena Jovanovića sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo – POGLED NA GOROSTASNI KAVKAZ IZ PRVOG LICA - od podnožja, pa do najvišeg vrha Evrope, iz Gruzije i iz Rusije.
Geološka prošlost, vulkani, lednici, arheologija, istorija, hrana (ne i piće), visokogorstvo... su neke od tema koje će biti prikazane. Da ne zaboravimo - jedna tema je tajna i biće otkrivena tek na predavanju.

Tradicionalno vreme i mesto: sreda 20. decembar u 20 h, amfiteatar „Mihajlo Pupin“, PMFTrg Dositeja Obradovića 4(zgrada Departmana za matematiku i informatiku/Departmana za fiziku).