genericviagra-online.net

Berba grožđa kod Mačka

Početak je jesenjih svetkovina u Sremu a prva, najslađa i najzdravija, bez koje ne bi mogli zamisliti sve ostale je svakako berba grožđa. Mnogim vinoljupcima prva je asocijacija na vino a svima ostalim sinonim za uživanje u slatkim, mirisnim i lekovitim  grozdovima , još od davnina poznatim kao eliksir mladosti. Kako god, septembar je mesec kada grožđa ima u izobilju a mi smo imali zadovoljstvo da radost prve berbe podelimo sa domaćinima, vlasnicima vinograda i vinarije Mačkov podrum. 

Ovaj značajan datum vinogradara, u slavu završetka  posla u vinogradu i prvog čina u proizvodnji vina , tradicionalno je obeležen u nedelju 10.septembra, na južnim padinama Fruške gore u Mačkovoj oazi crnog, mirisnog portugizera. Dan kao stvoren za uživanje i ove godine je okupio mnogobrojne goste, mlado i staro. Bio je to jedan nezaboravan fruškogorski izlet. Vožnja do vinograda u specijalnim traktorskim prikolicama, takmičenje u berbi portugizera, staro vino, bogata trpeza, zanimljiv program, zvuci tambure i dobro društvo i ove godine su označili početak još jedne vinske sezone koja obećava. Kada tome dodamo iskustvo i strast u proizvodnji vina osnivača vinarije Save Jojića, za očekivati je da i ove godine iz Mačkovog podruma poteku samo vrhunska vina.

I dok razmišljate kuda za sledeći vikend, pozivamo vas da septembar provedete u Sremu!  

Berba je tek krenula a grožđe najbolje čim se ubere. Na 32 hektara Mačkovih vinograda, na berbu još čekaju: Merlot, Pinot Noir, Traminac, Shardonnay,… a turistički program “Berba kod Mačka” namenjen je zainteresovanim grupama i pojedincima.

Fotografije sa berbe pogledajte na našoj Fb stranici.

Za podršku, kao i do sada, slobodno nas kontaktirajte!

                    Vaš turistički vodič kroz Srem - Fond Turistički klaster Srem