genericviagra-online.net

Mačkov podrum –Svatovac i druge vinske note sa Fruške gore

 Nije slučajno turistička ponuda Srema sve bogatija i raznovrsnija. Da li je sve počelo sa tradicionalnim sremskim gostoprimstvom , ne zna se tačno ali je dobra vest da Srem posećuje sve više turista. Još bolja vest je da tačno znaju šta hoće i to znaju visoko da vrednuju. Jedan od proverenih izbora je tradicija upakovana u kvalitetan proizvod ili uslugu a jedno od proverenih mesta, gde tradicija plete mrežu zadovoljnih  ljubitelja vina  i turista, svakako je “Mačkov podrum” iz Iriga.  Čast nam je da ih predstavimo kao novu članicu klastera i zadovoljstvo da ih preporučimo, na radost svih vinoljubaca namernika,  turista, svadbaroša, slavljenika i probirljivih belosvetskih kupaca.

Vinogradi i vino su već hiljadama godina inspiracija, izazov i predmet posebnih istraživanja  . Od proizvodnje zarad užitaka i sopstvenih potreba, prerasli su u privrednu granu, nauku, posebnu granu turizma i centar sveta za milione zaposlenih i radoznalih poštovalaca kraljevskog napitka od grožđa.  Postati prepoznatljivo i traženo ime,  na toj svetskoj pijaci, kao što to Mačkov podrum već godinama uspeva sa vinom Portugizer, zavređuje posebnu pažnju i interesovanje.

Uz značajne zasade portogizera u svom vinogradu, na Fruškoj gori, Mačkov podrum je prigrlio i nastavio tradiciju proizvodnje mladog, svatovskog vina u Sremu a uz proizvođače mladih vina iz Italije, Francuske , Nemačke,… , pridružio se evropskoj tradiciji obeležavanja i stavljanja u promet mladih vina kod nas.  Zahvaljujući znanju i vrhunskoj tehnologiji, naš Portogizer, rame uz rame sa ostalim evropskim mladim vinima, zasluženo reprezentuje autentično vino sa fruškogorskog vinogorja.

Ukoliko ste propustili Dane mladog vina, u Novom Sadu, koje svakog trećeg četvrtka u Novembru, priređuje vinarija  Mačkov podrum, ne propustite priliku da posetite Mačkovu senicu  i uz Portugizer , koji  već  nekoliko sezona  za redom osvaja vinoljupce preko  okeana, probate i ostala, podjednako kvalitetna vina  ove vinarije. Mi smo tu priliku iskoristili u nekoliko navrata prošle godine. Uvek zainteresovani za saradnju i brendiranje Srema, uživali smo gostoprimstvo Mačkovog podruma i za realizaciju poslednje Skupštine osnivača Fonda.  Pod motom “Znati piti, znati živeti”  Mačkova senica, već godinama poziva i okuplja poštovaoce vina, vinske znalce , umetnike, turiste,.. i na popularan način neguje tradiciju vinske kulture sa Fruške gore.  Idealna je za grupe, od 15 do 40 osoba, pa eto prilike da za predstojeće praznike okupite porodicu, kolege ili prijatelje  i okusite doživljaj sremske avanture uz mlado vino iz Mačkovog podruma.

Realizacija, jednostavna.  Po vašu grupu dolazi jedan od turističkih minibuseva ili autobus, sa vodičem. Prvo obilazimo Frušku goru. Lepa je, interesantna i pristupačna tokom cele godine. Sadržaja na pretek: galerije, muzeji, manastiri, Petrovaradinska tvrđava, izletišta, specijalzovani restorani, rekreativno pešačenje,... Odabrani sadržaj uklapamo u vremenski okvir izleta, poludnevni ili celodnevni i kad malo probudimo čula idemo na glavni događaj i druženje uz degustaciju čuvenih Mačkovih vina.  Ako do sada niste posetili “Mačkovu senicu”, uverićete se zašto je baš ovaj vinski podrum mesto, podjednako, zanimljivo i inspirativno za druženje i zabavu, sastanke i dogovore, tim bilding,...

U planiranju vinskog izleta, poslužiće moto poznatog vinskog blogera/ Bakhov sin : Bez hrane se može četiri sedmice, bez vode četiri dana, a bez vina najviše do četiri popodne!  Za realizaciju iskoristite mogućnost najavite preko sajta: www.sremturizam.org!  Za grupe smo pripremili popularne cene.

                                                                                                                   Fond Turistički klaster Srem