genericviagra-online.net

Vikend sa kišobranom

Ako ste rešeni da i pored ove, dosadne, kiše provedete jedan nezaboravan  vikend , pozivamo Vas da krenete u Srem! Vremenska prognoza , za oba dana vikenda , kaže sunčano jutro i poslepodnevni pljuskovi.  A program! Program je raznovrsan i ako ga iskoristite po meri vremenskih prilika, biće to dobitna kombinacija po meri svih čula . Mi skrećemo pažnju na one najzanimljivije a Vi , Vi izaberite najinteresantniji način da ih vidite i doživite!

Subota, 04.Juna rezervisana je za ljubitelje čuvene “Sremske kulenijade” u Erdeviku. Ukoliko odlučite da posetite ovu priredbu, osim prilike da probate i kupite čuveni sremski kulen i vino sa zapadnih padina Fruške gore, obavezno posetite štand Odreda izviđača “Lazar Bibić” i prijavite svoju ekipu za predstojeću 5.Olimpijadu u zaboravljenim igrama!

Još dva dana, u subotu i  nedelju, možete pogledati tri zanimljive postavke u Zavičajnom muzeju Ruma, „Umetničko nasleđe - slikarski legati Zavičajnog muzeja Ruma", „Etnološko nasleđe – peškiri iz zbirke Zavičajnog muzeja Ruma i "Istočni Srem, arheologija i kartografija". Pripremljene za nedavno održanu manifestaciju muzeja “ Muzeji Srbije 10 dana , od 10-10” , zbog velikog interesovanja, posetiocima su dostupne još ovog vikenda.

Za Frušku goru i Zasavicu ne treba specijalan poziv. Sveže markirane staze, za nedavno održan 39.Fruškogorski marathon , pružaju nebrojeno kombinacija da započnete  aktivno druženje sa prirodom, obiđete manastire, berete pečurke, obiđete znamenitosti ,.. Potrebna je dobra volja i dobra obuća.

I .., naravno, ne propustite priliku da, u Sremu, probate specijalitete od fruškogorskih pečurki i sremske mangulice! Za prve, proverena adresa i omiljeno mesto “vegana” je restoran “Arena” na Iriškom Vencu. Onima koji ne mogu da odole pikantnim gurmanlucima, preporučujemo “Bircuz kod dabra” u Zasavici.

Ne zaboravite kišobran i onu vovođansku, Đoletovu “ prvo fruštuk , onda’k na put”!

Dobrodošli u Srem.

 

                                                                                                                                                Duška Davidović