genericviagra-online.net

Proleće 2016. – Novi projekti – Akcije i kreacije

 

Poštovani  turisti, klasteraši  i blogeri,

 Vi, radoznali i zainteresovani za  svet  i sve oko sebe.   Vi , koji nas partite i zbog kojih  pišemo ! Mnogo toga smo ove zime imali da Vam  kažemo  ali nismo. I već na početku bi mogli da se izvinjavamo ali bolje od toga je da  ipak,  polako , nadoknadimo  propušteno  i pozovemo Vas da se uključite u aktuelne događaje!

Ove zime smo imali priliku da prisustvujemo na nekoliko zanimljivih skupova.

10.12.2015. god. u Galeriji fresaka  - Beograd, imali smo čast i zadovoljstvo da prisustvujemo otvaranju jedne od zanimljivijih izložbi, koja se tiče našeg Sirmijuma . Pod nazivom “Purpurni odsjaji carskog Sirmijuma” a nakon konzervacije, restauracije i rekonstrukcije 50  fragmenata porfira , postiocima je predstavljen jedinstven nalaz iz Sirmijuma. Autor izložbe je dr.Ivana Popović.  Ukoliko niste imali priliku da je posetite, dobra vest je da će ista

postavka biti predstavljena u Muzeju Srema , u Sremskoj Mitrovici  pa eto povoda da već sa početkom leta posetite Srem i vidite figuralnu kompoziciju od porfira iz Sirmijuma , koja predstavlja jedinstveno skulptorsko ostvarenje u svetskim razmerama.  Nestrpljivi I radoznali, naravno , poželeće da saznaju o čemi se radi, te preporučujemo da se sa izložbom upoznaju preko linka: http://www.narodnimuzej.rs/event/purpurni-odsjaji-carskog-sirmijuma/

29.12.2015. god. u prostorijama Klastera modne i odevne industrije FACTS - Nušićeva 4, Beograd., priključili smo se prvom druženju Asocijacije srpskih klastera – ASKA. Bila jeto prilika dase bolje upoznamo , osvrnemo na aktivnosti i rezultate, razmenimo iskustva  i trasiramo nova partnerstva . Slikom prenosimo delić atmosfere sa tog druženja a učesnicima naše godišnje Skupštine , koja će se održati u “Tošinoj kući” u Jarku, 31.03.2016., pružamo priliku da se, kroz prezentaciju g-dina Milana Šolaje, direktora Vojvodina IKT Cluster-a, upoznaju sa iskustvom ovog klastera, uspešnog kod nas i već prepoznatljivog u evropskim okvirima  .

01.01.2016. god., obeležili smo početak  Nove Godine u “Tošinoj kući” u Jarku. Bila je to još jedna prilika da se uverimo zašto strane agencije poveravaju ovom domaćinu organizaciju boravka stranih gostiju. I to svake godine u većem broju.  Način na koji  “ Ugostiteljska delatnost u seoskom turističkom domaćinstvu - Budimir Petrović “, kako je zvaničan naziv ovog poznatog sremskog domaćinstva ,  uspešno prihvata zahtevne strane turiste,  zahteva posebnu pažnju.  Obzirom da se radi o domaćinstvu zatvorenog tipa, gde možete boraviti u okviru najavljenog događaja ili u sastavu najavljene grupe, pozivamo Vas da zavirite I doživite ovaj zanimljiv etno ambijent već : 31.03.2016. i uključite se u rad  naše godišnje Skupštine, kojoj je domaćin baš “Tošina kuća”! Dnevni red , radionice i promotivne sadržaje ovog skupa , objavićemo već u sledećem tekstu.

14.02.2016. god. obišli smo vinograde i posetili vinare iz Bačinca , da obeležimo početak još jedne vinorodne godine . Ako je suditi po Suncu, koje je na ovaj dan obasjalo vinograde, biće ga i dobrog i dosta. Za krštenja i venčanja,  prijateljsko ćaskanje, druženje i pesmu, kao lek, za dušu, za pomen. Ovog puta zarezan čokot je zalilo ono lanjsko vino,  belo i crveno. Svako sa medaljom za kvalitet .  I nama je okrepilo grlo . Nekima otvorilo apetit za gostinsku trpezu a nekima  osvežilo sećanje na, pomalo zaboravljene tekstove pesama, iz Jovine harmonike. I tako, veselo, do u noć. Kažu, tako se valja. Vinograd traži i slugu i gospodara!

25.02.2016. god. Pokrajinski sekretarijat za privredu je podržao još jedan projekat klastera “ Vojvodina i Srem – atraktivna turistička destinacija” a mi dobili  priliku da zabeležimo i predstavimo još zanimljivih priča i događaja , podsetimo na običaje i tradiciju, pozovemo na manifestacije, prepoznamo aktuelne trendove u turizmu i sa Vama podelimo radost akcije i kreacije. Svečano potpisivanje ugovora sa predstavnicima klastera, u prisustvu g-dina Vasina, upriličeno je u 15.03.2016.: http://www.spriv.vojvodina.gov.rs/index.php/pocetna/81-vesti-cirilica/459-2016-03-15-08-43-42

Kao i uvek, pozivamo Vas da nas pratite na sajtu i društvenim mrežama i dozirate , bar nedeljni doživljaj Vojvodine i Srema. I podsećamo, proleće je pravi trenutak da slike pretvorite u akciju!

Vaš Fond Turistički klaster Srem.

                                                                                                                                                Duška Davidović