genericviagra-online.net

Mačkova senica - Irig

Da je Mačkov Portugizer stigao do Amerike i tamo , u konkurenciji ostalih vina Istočne Evrope dobio odlične ocene više i nije neka novost!Početkom godine zapazio ga je i čuveni „Washington post“  i u rubrici koja preporučuje 5 vina, za sledeću nedelju, uvrstio Portugizer „Mačka“, iz Iriga.   I to nije sve.  Sledi uspešna prezentacija i  srebrna nagrada za Mačkov Portugizer ( berba 2014.) u Pečuju,  pa zapažen nastup u Milanu, na prestižnoj, svetskoj  priredbi „ EXPO 2015.“ u okviru prezentacije Vojvodine i  Vinskih puteva Srem-a.  I ne samoPortugizer, navikli smo, da iz podruma Save Jojića  teku mirisne note koje okrepljuju, pozivaju na druženje i istraživanje Fruške gore i njenih vinograda.

Tu su i intrigantne arome i etikete Traminca, Rajnskog rizlinga, Shardonnay-a , Merlota ,...

Viđen u svetu i prepoznatljiv na domaćem tržištu, ekstravagantan koliko i vina kojima krči put do probirljivih ljubitelja vina, priča o Mačkovom podrumu je podjednako i priča o njegovom vlasniku Savi Jojiću i nepresušnoj inspiraciji da od vina pravi poeziju a od degustacije pravu vinsku avanturu.

Zato, ne čudi što „Mačkovu senicu“ i Mačkov podrum rado posećuju kako iskusni poznavaoci  vina tako i oni koji žele o vinu nešto da nauče i krenu u osvajanje tajni  vina sa Fruške gore.  A kada je vino izazov i inspiracija, podjednako za vinara i za gosta onda je poseban doživljaj  susret i druženje u Mačkovoj senici . Uz zanimljivu priču o vinu i vinskoj tradiciji Fruške gore i porodice Jojić, predusretljivi domaćini će Vas povesti do vinograda, moderne vinarije i Mačkove senice i sa Vama podeliti strast kreacije i konzumacije jedinstvenih Mačkovih vina.

Kažu da svaki vinorodni kraj daruje vinu svoje arome, pa ukoliko još niste osetili one, sa  Fruške gore preporučujemo da krenete put Srema, do Iriga i Mačkovog podruma.

Leto i odmori su prava prilika da osveženje  pronadjete u hladu Mačkove senice i zato, pozivamo Vas da većovog leta krenete sa nama na jedno zanimljivo putovanje do Srema.  Uživaćemo u sremskoj kuhinji , tamburašima i  naravno , u Mačkovim vinima.

U ponudi je celodnevni izlet , sa organizovanim prevozom iz Beograda  a zakazano druženje , kod Toše i kod Mačka. Uz obilazak Carske palate, biće to jedinstveno letnje  osveženje  na  sremski način. Broj mesta je ograničen, prijavite se na vreme!

Slikom Vas  vodimo do Mačkovog podruma i senice, sa jednog od prethodnih druženja.

 

                                                                                                                                                Fond Turistički klaster Srem