genericviagra-online.net

Doživljaj izuzetnog - 170. godina turizma na Paliću

Palić - Veliki park

Već godinama slušamo da je turizam razvojna privredna grana, u ekspanziji i da je korist koju zajednica može da ima od kvalitetno formiranog i ponuđenog turističkog proizvoda višestruka. Znamo i da je turizam najdinamičnija grana, da može biti pokretač privrednog razvoja i rasadnik novih radnih mesta , pretpostavka za rast konkurentnosti regiona, jačanja kulturnog identiteta, ekološke svesti,...

Sve to, još uvek, slušamo i želimo da verujemo da  je turizam i naša razvojna šansa!

I jeste, tamo gde se turizmu prilazi planski i organizovano, gde je turizam mnogo više od udobnosti smeštajnih i sjaja ugostiteljskih zvezdica, ušminkanih kadrova na prospektima i lepih planova. Sve prisutniji pod nazivom turistička industrija, turizam je turistima, pre svega, doživljaj o turističkoj destinaciji a turističkim poslenicima zadatak da  neguju,  istaknu i unovče svoju izuzetnost. Izuzetnost  kao spoj jedinstvene vizije destinacije i kreativnog nadahnuća pojedinca . Znalački  i  zajednički.

Da Vojvodina ima svoju izuzetnu destinaciju i razvojnu šansu, nedavno je na Paliću potvrdila i grupa direktora  „Fijeta“ Svetske federacije novinara i pisaca u turizmu . Tom prilikom je Paliću , koji je ove godine u znaku velikog jubileja,  uručena prestižna nagrada “Zlatna jabuka” za 2015.godinu. Do sada su je dobili: Opatija, Krakov, Antalija, Brno, Sharm el Sheikh,.. Ove godine je nagrada dodeljena Moskvi i Paliću.  

Prostorno i kulturološki bliski, Subotica, Palić, Ludaš , paščara, očuvani ekosistemi, ... podjednako privlače turiste na ovu jedinstvenu destinaciju i raznovrsnošću sadržaja nude mogućnost odmora , relaksacije, rekreacije, zabave , duhovnog okrepljenja i uživanja. Na toj mapi , Palić je poput zajedničkog imenitelja prva asocijacija na mondensko letovalište i banju, štrandove, vile uz jezero, hotele, park i šetnju uz jezero, secesiju,. ali i salaše i vinske dvorove, pecanje , lov, kampovanje, spotove , zoovrt, manifestacije... Kada se ovim sadržajima dodaju različiti servisi namenjeni turistima, od iznajmljivanja bicikala i čamaca do razvijene vodičke službe i novih kulturnih ruta , nije slučajno da Palić, godinama, svoju izuzetnost potvrđuje i stalnim porastom turista.

Od ove godine,  pored već uhodanih vodičkih tura, Fond Turistički klaster Palić-Subotica je upotpunio doživljaj Subotice rutom „Atrijum“ ,KULTURNE RUTE Saveta Evrope. Kao rezultat međunarodnog projekta , čiji je nosilac za Srbiju bio Fond Turistički klaster Palić-Subotica , turisti su dobili priliku da kroz „Atrijum“ upoznaju kulturno nasleđe Subotice iz perioda socijalizma a turistički poslenici priliku da istu metodoligiju primene u svom gradu . Obzirom da  nam  je to naslađe,  iz najbliže prošlosti i najlakše dostupno a još sveže sećanje na Jugoslaviju povod da se zaviri u ovaj kutak Evrope ,  možda je početak puta do vaše izuzetnosti upravo ova kulturna ruta!

O „Atrijum-u“  smo već pisali .  Više informacija  o ovoj kulturnoj ruti možete naći  na INFO strani našeg sajta ili na sajtu Klastera Palić-Subotica :  http://www.klaster.palicinfo.com/. . Ipak, najbolji način da doživite „Atrijum“ jeste da posetite Suboticu i Palić!  Mi smo ih posetili ovog proleća a uskoro , izlete do ove izuzetne destinacije možete potražiti i na našem sajtu.

I tako , tradicija turizma na Paliću nastavlja da baštini  i unapredjuje svoju izuzetnost . U uverenju, da je uspešna saradnja Fonda Turističkog klastera Palić-Subotica i Fonda Turističkog klastera Srem dala mali doprinos boljem sagledavanju razvojnih šansi u turizmu i da civilni sektor , u tom poslu, tek treba da se izbori za svoju izuzetnost,   pozivamo i vas da nam se priključite!