genericviagra-online.net

Prirodno-matematički fakultet puni 46 godina

PMFPrirodno-matematički fakultet, jedna od najznačajnijih obrazovnih i naučnih ustanova u regionu, osnovana je 1969. godine, kada je Savet Filozofskog fakulteta u Novom Sadu doneo 22.5.1969. godine odluku da se od Prirodno-matematičkog smera Filozofskog fakulteta u Novom Sadu osnuje Prirodno-matematički fakultet. Naravno, počeci bavljenja prirodnim i matematičkim naukama na ovim prostorima dosežu u mnogo dalju prošlost. Za v.d. dekana određen je dr Slobodan Glumac, a za prvog dekana izabran je prof. dr Mirko Stojaković.

     Tokom 1989. godine prostorni razvoj  Prirodno-matematičkog fakulteta se zaokružuje izgradnjom "Plave zgrade" locirane izmedju Instituta za matematiku i fiziku i Instituta za biologiju. U novi objekt se useljavaju Institut za hemiju, Institut za geografiju i dekanat fakulteta.

      Tradicionalno, ove godine 22. maja, obeležavamo Dan fakulteta svečanošću u Srpskom narodnom pozorištu. To je prilika da dodelimo nagrade najboljim profesorima, najboljim studentima i zaposlenima koji proslavljaju jubilej. Zanimljivost je da će zaposleni PMF-a i njihovi gosti uživati u pretpremijeri čuvenog mjuzikla “Vioilinista na krovu”.

     Takođe, odabran je i novi menadžerski tim - od 1. oktobra novi dekan je prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, dosadašnji prodekan za međunarodnu saradnju, nauku i razvo, prof. dr Srđan Rončević je novi prodekan za međunarodnu saradnju nauku i razvoj, prof. dr Tatjana Pivac prodekan za nastavu, prof. dr Lana Zorić prodekan za doktorske studije, akreditacije i obezbeđenje kvaliteta i prof. dr Nataša Krejić, prodekan za organizaciju i finansije.