genericviagra-online.net

„Zlatne niti“ Vr.Banja– Od folklora i belog veza do kulena od mangulice

Zlatne niti

Prethodnog vikenda ,od 27.-29.03.2015., u Vrnjačkoj Banji je održana 12. Manifestacija  narodnog stvaralaštva „Zlatne niti“! U prepunoj sali Kongresnog centra Zvezda, svoje radove i  rukotvorine, predstavilo je 2500 učesnika , na 126 štandova , udruženja žena i drugih predstavnika gradova i sela, iz svih krajeva Srbije i   sa prostora bivše Jugoslavije. Priredba je zamišljena i realizovana , kao revijalna manifestacija dobre volje i kreativnosti  na negovanju i očuvanju tradicije, kroz afirmaciju predmeta i proizvoda starih i umetničkih zanata, hrane pripremljene po tradicionalnim receptima i autohtonih vina , do kazivanja, zdravica , igre , pesme i  puno dobrog raspoloženja. Uz bogat kulturno-umetnički program , učešće gostujućih i domaćih folklornih ansambala, bila je to prilka da se predstavimo, razmenimo iskustvo, družimo  i dogovorimo nove akcije.

Za dobru organizaciju, predstavljanje grada domaćina ali i učešće 33 izlagača iz Vojvodine,  zasluge pripadaju Društvu žena Vrnjačke Banje „Zlatne niti“ , na čelu sa ex sremicom Svetlanom-Cecom Trifunović.  Mnogo je ljubavi i posvećenosti utkano u rad ovog udruženja, koje osim izrade predmeta u tradicionalnim tehnikama i motivima , ima iskustva i u edukaciji i humanitarnim akcijama . To je razlog što je ove godine manifestaciju „Zlatne niti“ podržao i Fond NJ.K.V. Princeze Katarine Karađorđević a kraljevski par svojim  prisustvom uveličao ovu priredbu .

Fond Turistički klaster Srem je na „Zlatnim nitima“ imao zapaženu prezentaciju a posetioci, na našem štandu priliku da dožive autentičan Srem i upoznaju se sa programima boravka u Sremu i Vojvodini .  Za doživljaj sremskog salaša i dvodnevnu degustaciju , vrhunskih proizvoda od mangulice i fruškogorskog vina, koja nikog nije ostavila ravnodušnim , sve pohvale primamo i upućujemo na ime Slavkić Dragan- Lođa, iz Martinaca i vinarije Mačkov podrum, iz Iriga. Za selekciju turističkih atrakcija u Sremu, zadužen je Fond Turistički klaster Srem  a za mogućnost da i Vi , sami , sve to doživite, potražite naš Kalendar izleta i već u Aprilu krenite , sa nama , u sremsku i vojvođansku avanturu.

U nastavku , slikom prenosimo deo atmosfere, sa manifestacije i ponudu, koja može da podspeši kreiranje izuzetne destinacije u Sremu !  Ukoliko delite našu viziju i svoje umeće želite da predstavite i ponudite turistima , priključite nam se!