genericviagra-online.net

Specijalna bolnica „dr.Borivoje Gnjatić“ Stari Slankamen novi suosnivač Fonda TK Srem

Banja Stari SlankamenSpisku suosnivača Fonda Turistički klaster Srem , početkom novembra 2014.god., dodato je ime još jedne cenjene , sremske , institucije: Specijalna bolnica „dr.Borivoje Gnjatić“ – Stari Slankamen.

I pored toga što će formalno, zvaničan prijem novih suosnivača Fonda TKS uslediti na godišnjoj sednici Odbora osnivača Fonda Turistički klaster Srem, koja je tek u pripremi, želimo još jednom da istaknemo značaj  regionalnog povezivanja, predstavnika sremske turističke privrede i komplementarnih delatnosti, na kreiranju i plasmanu turističkog proizvoda Srema.

Utoliko, uspostavljanje saradnje sa Specijalnom bolnicom u Starom Slankamenu, odnosno sa Banjom Stari Slankamen daje novu dimenziju razvoju kako programa zdravstvenog turizma u Sremu , tako i programa izletničkog i manifestacionog turizma, koji će naći svoje mesto u receptivnim programima Fonda TKS. Nakon renoviranja Hidro bloka i Bloka 4 , namenjenog smeštaju turista i prolaznih gostiju, u Specijalnoj bolnici „dr.Borivoje Gnjatić“ Stari Slankamen su se otvorile mogućnosti da blagodeti banjske vode i terapeutskog bloka budu dostupne i mnogo širem krugu korisnika. Više informacija o Specijalnoj bolnici „dr.Borivoje Gnjatić“ , uskoro, potražite i na našoj strani susnivači .

To je razlog više da Vam prenesemo sveže utiske iz ove, živopisne , sremske banje i preporučimo da je postite!

Banja Stari Slankamen je, svakako , izuzetno zanimljivo mesto za turiste. Smeštena na brdu iznad samog Dunava, sa marinom za pristan manjih brodova,  zaleđem  ravničarskog, salašarskog i fruškogorskog , vinom okupanog Srema, banjskih lekovitih izvora i terapeutskih sadržaja , privlačila je ljude od davnina.  Stari Slankamen i izvori banjske, slane vode  bili su poznati još u doba Rimljana a mesto se zvalo Acumincum ( mesto na brdu). Kasnije , u tursko doba, na slanim izvorima je postojalo lečilište a u njihovoj blizini i amam – slano kupatilo. U tom periodu mesto se zvalo Donji Slankamen a ostaci amama se i sad mogu videti u kući Đorđa Mrkšića. Novija istorija banje vezuje se za ime Stari Slankamen , u kome je 1906.god. osnovano lečilište. Iz istog perioda datiraju i stare razglednice, upućene na mnoge evropske adrese, koje  podjednako govore o čuvenoj sremskoj banji i brojnim gostima koji su u njoj boravili.

Duga je lista indikacija , čije simptome ublažava i leči lekovita, slano-jodna voda iz Starog Slankamena, počev od oboljenja centralnog i perifernog nervnog sistema , oboljenja likomotivnog sistema posle povreda ili operacije  , do reumatskih oboljenja i ginekoloških bolesti. I pored toga što, dugi niz godina , lekovita voda iz Slankamena nije korišćena u terapeutske svrhe , od 2007. Godine , uz stručnu podršku i savremenu opremu Specijalne bolnice „dr.Borivoje Gnjatić“, banja doživljava novi procvat . Svima onima koji žele da koriste blagodeti ove banje ,  u ponudi su sledeće terapije i tretmani: hidroterapija, termoterapija, fototerapija, laseroterapija, akupunktura, radna terapija, četvoroćelijske lokalne kupke, logopedski tretmani.

I ,..tako, priči kraja nema.
Mogli bi još mnogo toga da Vam kažemo, o crkvi Sv.Nikole, o utvrđenju iznad mesta i bitci kod Slankamena, da Vas povedemo pešačkim stazama odakle puca pogled na ušće Tise u Dunav i na Banat i Bačku , da Vas uputimo kako da stignete biciklom do Starog Slankamena ili brodom do Titela,...Da ne pričamo o ribljoj čorbi i drugim specijalitetima od dunavske ribe , pripremljenih baš za Vas u jednom od mnogobrojnih restorana i čardi. Za njih ne treba trošiti reči, oni i tako sedam jezika govore.

Zato, odlučili smo se da Vas pozovemo, da dođete i sve to doživite i sami, uz pomoć i pratnju naših stručnih vodiča !

Odaberite program, termin dolaska i kontaktirajte nas!
Naša misija je da Vas informišemo i pružimo podršku da boravak u Sremu i Srbiji bude jedno lepo i zanimljivo putovanje kroz vreme, običaje i turističke  atrakcije.

Uskoro ćete na našem sajtu moći, jednostavno, jednim klikom, na odabran program, da rezervišete  vodiča za individualni ili grupni obilazak turističkih atrakcija iz naše ponude.

Dobro došli u Srem i Srbiju!