genericviagra-online.net

Erdevik - „Sremska kulenijada“ iz prve ruke

Sremska kulenijada - Erdevik 2014

Klub putnika -Like Srem

Erdevik je u prošlu subotu, bio domaćin XV  gastronomske manifrestacije „ Sremska kulenijada“ . Lepo vreme, koje je i posetiocima i organizatoru išlo na ruku, bilo je razlog više da se krene put Erdevika i u hladu velikog parka uživa u gurmanluku i đakonijama ove tradicionalne sremske manifestacije. Na tezgama svega i sve je moglo da se proba.  Najviše kulena, koji je okupio na nadmetanje  proizvođače, iz Srema i Bačke.  Bilo je tu i drugih specijaliteta od svinjskog  i konjskog mesa, zanimljivih sireva , štrudli za poneti , domaćih kolača ali i sremskog  vina . Ove godine, priredba je imala selekciju i fruškogorskih vina  a skoro podjednak broj prijavljenih uzoraka , kao i kulena, potvrđuje sve veće učešće novih vinarija koje imaju potrebu da se predstave tršitu i nadju put do kupca. Zvanicama i putnicima namernicima , koji su došli da oslušnu duh svetkovine i provedu jedan drugačiji dan , doživljaj su upotpunili folklor , gulaš iz kazana , druženje pod šatrom i tamburaši.

Učesnici promotivnog izleta ,Kluba putnika – Like Srem, osim posete manifestaciji , bili su u prilici da upoznaju i turističku ponudu ovog dela zapadnog Srema, na južnim padinama Fruške gore.  Komletnom doživljaju i dobrom raspoloženju svakako su doprineli atraktivni turistički sadržaji i izvanredni domaćini. Od Društva lovaca Erdevik, u čijoj ponudi smo zatekli znalački pripremljen lovački gulaš , do obilaska živopisnih vinograda Vinarije Kube, na obali jezera Moharač i degustiraje već poznatih vina a onda, posete salaša domaćinstva Čavić  iz Čalme , poznatom  po uzgaju ponija i proizvodnji izvanrednog domaćeg paradajza, uverili smo se da ovaj pravac u Sremu ima sve pretpostavke da zadrži turiste , bar na jedan dan.

Uz zahvalnost domaćinima sa kojima smo na „Sremskoj kulenijadi“ bili u prilici da razgovaramo o poslu i da se družimo , najavljujemo i posebne reportaže o onima, koji svojim aktivnostima već daju doprinos kreiranju brenda Srem ili kvalitetom konkurišu  sličnim, brendiranim proizvodima . Osim već pomenutih , pažnju zaslužuju i sledeći izlagači: Vinarija Aleks ,sa svojim čuvenim bermetom ; Vitastil – Erdevik, proizvođač hladnocedjenog suncokretovog ulja; Udruženje „Sremski kulen“ – Sremska Mitrovica; Mesoprodukt – Ruma; „Debeli sremci“ – Sremska Mitrovica, Hrana produkt – Salaš Noćajski, ....

Onima koji ovog puta nisu krenuli sa nama , slikom prenosimo deo atmosfere sa manifestacije i izleta.

I naravno, pozivamo Vas da nam se priključite !

Galerija fotografija: