genericviagra-online.net

Obeleženo 5.godina rada Fonda TKS - predstavljena “Noć sremske gastronomije”

Fond Turistički klaster Srem je , u petak 31.01.2014. , obeležio petogodišnjicu rada.
 
Tim povodom je održana svečana, 6. redovna sednica Odbora osnivača Fonda TKS i radionica sremske gastronomije u formi priredbe , pod nazivom “Noć sremske gastronomije”. Mesto događaja , nov Hotel Park 4* Ruma, idealno mesto za organizaciju poslovnih susreta i turističkih događaja.
Bila je to prava prilika da se demonstriraju tekovine regionalnog partnerstva ove organizacije, ozvaniči prijem novih članica, podseti na uradjeno, prezentiraju aktuelne projektne aktivnosti, predstave zacrtani planovi i još jednom afirmišu turistički potencijali Srem-a, ovog puta kroz promociju “Atrijuma” u Sremu i u vidu degustacije zanimljivih gastronomskih kombinacija sremskih specijaliteta i sremskih vina. Prezentaciju Atrijuma i započetih istraživanja inplementacije studije slučaja iz projekta Atrijum u novi turistički proizvod grada Rume , pripremila je i prezentovala turizmolog Eleonora Simić, član stručnog tima Fonda TKS.  Uz podršku stručnjaka Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo novosadskog PMF-a, jednog od osnivača sremskog turističkog klastera, učesnicima i gostima ovog skupa je predstavljen koncept sremske gastronomije kao uporište za  kreiranje još jednog bitnog elementa novog turističkog proizvoda Srema. Osim prilike da ih sremska gastronomija i turizam još čvršće poveže, za sve učesnike ovog događaja bio je to povod i prilika da se bolje upoznaju, razmene iskustvo, druže i zabave  uz izvrstan muzički repertoar benda koji je žanrovski pratio sve sadržaje ove priredbe . 
 
Uz prisustvo gostiju , gospodina Željka Dvožaka, pomoćnika za privredu Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, institucije koja već treću godinu podržava aktivnosti Fonda Turistički klaster Srem, predstavnika sremskih gradova, gradova Srbije i Vojvodine i medija, još jednom je istaknut značaj i doprinos delovanja turističkih klastera na unapređenju ambijenta za razvoj turizma, najavljena je saradnja tri srpska klastera na pripremi EU projekata, promovisan protokol o saradnji i predstavljene aktivnosti na inplementaciji SEE projekta Atrijum u Sremu , kojim će sremski gradovi dobiti podršku na formiranju turističkih proizvoda kulture. Prezentovane su aktivnosti u okviru aktuelnog projekta “Lajk srem” i istaknut značaj upošljavanja jednog lica na realizaciji započetih aktivnosti : rad stručnog tima na inplementaciji Atrijuma; izrada nove, Turističke mape Srema No.3.; podrška kreiranju sertifikovanog asortimana suvenira  i širenje informativne i promotivne platforme  sajta Fonda TKS: www.sremturizam.org , kao pretpostavke kreiranju prepoznatljivog profila kancelarije klastera i stvaranju uslova za njen održiv rad.
 
Puno kreacija, ukusa ,mirisa i dobrog raspoloženja obeležilo je početak nove poslovne godine Fonda Turistički klaster Srem i početak nove sremske turističke sezone. Onima, koji su tog dana bili sprečeni da dođu i onima koji tek planiraju da posete Srem, zakazujemo neki novi susret . Do tada pozivamo zainteresovane da posete našu internet prezentaciju i uključe se u neku od planiranih aktivnosti . Onima koji dolaze u Srem , preporučujemo da probaju neku od proverenih sremskih gastronomskih kombinacija . 
Za kreaciju “sremske gastronomije “zaslužni su: Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo , novosadskog PMF-a , koji je upario sremske specijalitete i sremsko vino, pomogao pripremu i realizaciju priredbe “Noć sremske gastronomije” , Rezervat prirode Zasavica za sremsku kobasicu od mangulice i kozji sir (gang 1),  Hotel Park Ruma za “Sremsku fahitu” (gang 2), Restoran Arena – sa Iriškog venca za “gnezdo” fruškogorskih pečuraka (gang 3), Pečenjara “Šale” iz Rume za presovanu prasetinu i prilog (gang 4) i Pekara “Pegaz” iz Rume za štrudlu sa makom i pitu sa jabukama ( gang 5), Vinarija “Mačkov podrum”iz Iriga, Vinarije “Veritas” i “Aleks” iz Sremskih karlovaca zaslužni su izvrsna sremska vina i bermet, za muziku i odlično raspoloženje zaslužan je Giba i bend a za organizaciju: Kancelarija sremskog turističkog klastera.
Kako je to izgledalo možete pogledati u prilogu...
 
 
Galerija fotografija: