genericviagra-online.net

Posetite Sremsku Mitrovicu od : 17.-19.08.2013. U slavu Probu , vinu i Fruškogorskom vinogorju

Dani vinaU Sremskoj Mitrovici se na Preobraženje održavaju dve lepe manifestacije.  Ove godine , Zlatni dani vina se održavaju u subotu, 17.08.2013. u Carskoj palati, sa početkom u 20 časova a druga , u slavu Fruškogorskog vinogorja – Probu u čast, održava se u ponedeljak , 19.08.2013. od 10 časova, na Šuljamskoj glavici .  Obe , na različit način, obeležavaju i slave rimskog cara Marka Aurelija Proba, koji je na južnim padinama Fruške Gore posadio prvi čokot vinove loze.

Ukoliko želite da upotpunite ovaj letnji vikend , eto odličnog povoda da obiđete Sremsku Mitrovicu i Frušku Goru, probate sremska ali i neka druga vrhunska vina , posetite izložbu slika poznatih slikara, podsetite se na slavnu istoriju ovog, nekad carskog grada i budete deo svečanosti koju će svečano otvoriti Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević.

Za one koji žele da spoje ova dva dana u Sremu, predlažemo da ne propuste da posete Rezervat prirode Zasavica, da vide ostatke Sirmiuma i Baziliku Svetog Dimitrija u Sremskoj Mitrovici, posete “Muzej hleba” u Pećincima, prokrstare padinama Fruške Gore i obiđu manastir Petkovicu, vide jezero Moharač i na obali ,u Đurinom vinogradu, probaju čuvena erdevička vina . Ljubiteljima vina , koje put vodi u pravcu Iriga, predlažemo da obavezno posete Mačkovom podrum a one koji bi da obiđu i Sremske Karlovce, dočekaće brka Aleks , u podrumu Kavina, sa bermetom po receptu porodice Rajačić.

Prošle godine je to izgledalo ovako: 

Dobrodošli!