genericviagra-online.net

Jubileji - Savate savez Vojvodine

Savate savez VojvodineU nedelju 11. avgusta 2013. godine na Gradskom trgu u Rumi članovi Savate boks kluba „Ruma“ proslavili su jubilej 30 godina uspešnog rada organizacijom spektakularnog takmičenja u savateu kako bi, na najbolji način, građanima Rume, pokazali savate sport u najboljem izdanju. Kao gosti kluba nastupili su sportisti iz Francuske i Hrvatske i Srbije kao dugogodišnji prijatelji kluba iz Rume. U izuzetno sportskoj atmosferi manifestaciju je pratilo preko 2000 gledalaca kao i prisustvo medija i prijatelja sporta.

Takmičenje je otvorio predsednik i osnivač Savate boks kluba „Ruma“ Miodrag Rakić koji je pozdravio prisutne i pozvao sportiste i službena lica na ring da se predstave publici a zatim dao reč predsedniku Skupštine Opštine Ruma gospodinu Nenadu Boroviću koji je proglasio takmičenje otvorenim. Jubilej su pratili i dodeljivali pehare i Mladen Stojšin sekretar Sportskog Saveza Vojvodine, Miroslav Polimac sekretar Saveza Sportova Opštine Ruma i Ivan Jegorović potpresednik Opštine Obrenovac. Publici je predstavljen i Franja Urmanković umetnički Fan Yang  iz Nju Jorka koji je 19 puta upisan u Ginisovu knjigu rekorda inače odrastao u Rumi i trenirao zajedno sa Miodragom Rakićem osnivačem Savate boks kluba „Ruma“.

Pokrovitelj takmičenja bila je Opština Ruma i Savate Savez Srbije.

Jubile su otvorile mlade gimnastičarke iz Gimnastičko ritmičkog kluba „Ru Ritma“ iz Rume a zatim su krenuli prvi mečevi.

-U prvoj borbi za mlade pionirke do 25 kg Tara Samardžić član Savate boks kluba „Ruma“ pobedila je Milicu Trbić iz kluba „Jedinstvo“ iz Novog Bečeja u disciplini asaut savate.

-U drugoj borbi u kombat savateu do 70kg, koja je podigla publiku na noge, kadet Vuk Vesić član Savate boks kluba „Ruma“ pobedio je Radomira Laketića člana Kluba borilačkih sportova „Knez Lazar“ Obrenovac. Vuk Vesić je vicešampion sveta i treći u Evropi u savateu dok je njegov protivnik prvak Srbije 2013. godine u savateu.

-U trećoj borbi u kombat savateu do 75kg senior Igor Šivoljicki član Savate boks kluba „Spartak SM“ iz Sremske Mitrovice pobedio je tehničkim nokautom Ivana Sarmeša člana Savate kluba „Gym Tonic“ iz Novog Sada. Igor Šivoljicki je višestruki vicešampion sveta i Evrope i savateu.

-U četvrtoj borbi u asaut savateu Siniša Zeljković član Savate kluba „Vojvodina“ iz Novog sada pobedio je Jasona Taversa iz Pariza, Francuska. Siniša Zeljković je najuspešniji sportista u savateu osvajač je 7 zlatnih i 3 srebrene medalje na prvenstvima Evrope i Sveta.

-U izuzetno dobroj borbi, petoj po redu, za kadete u kombat savateu, do 65kg koja je proglašena nerešeno nastupili su Luka Hunić šampion Hrvatske i učesnik Svetskog prvenstva u boksu i Nebojša Božić član savate boks kluba „Ruma“ prvak sveta 2013. i vicešampion sveta i Evrope u savateu 2011. i 2102. godine.

-U šestoj borbi u kombat savateu do 70kg koja je takođe proglašena nerešeno nastupili su Julian Thomas iz Pariza, Francuska i Damjan Marković član Savate boks kluba „Ruma“ 3. mesto na svetskom prvenstvu ove godine i učesnik Sport Accord Combat Gamesa 2013. u oktobru u Rusiji.

-U sedmoj borbi u kombat savateu do 85kg Nikola Petrović član Kluba borilačkih sportova „Čakuriki“ iz Novog Sada pobedio je Branislava Plavšića iz Savate kluba „Maks Feniks“ iz Žablja koji je takoše učesnik Sport Accord Cobat Gamesa ove godine.

-U poslednjoj, osmoj borbi po redu u kombat savateu do 80kg Ljubomir Čestić član Savate boks kluba „Ruma“ pobedio je ubedljivo Šarla Žakaza iz Francuske. Ljubomir Čestić je do sada osvajač više međunarodnih medalja, 2. mesto na Evropskom prvenstvu 2012. godine, 3. mesto na svetskim i evropskim prevnstvima 2011. 2010. i 2006. godine. Učesnik je Sport Accord Combat Gamesa ove godine i najiskusniji sportista Savate boks kluba „Ruma“.

Takmičenje su vodile sudije: Maja Odžić, Novi Sad, Zoran Milosavljević, Senta, Radenko Tadić Novi Bečej, Stojan Ivanović Beočin, Darko Grujić Ruma, Hasić Ali Ruma i naš gost Ivica Hunić Hrvatska, a vrhovni delegat bio je Miodrag Rakić predsednik, trener i osnivač Savate boks kluba „Ruma“.

Nakon takmičenja održana je Konferencija za medije i svečana večera za učesnike u Hotelu „Park“ u Rumi na kojij su se prisutni zahvalili domaćinu na dobroj organizaciji a Miodrag Rakić poželeo svima uspešnu karijeru u sportu i zahvalio im se što su došli na jubilej 30 godina rada Savate boks kluba „Ruma“.