genericviagra-online.net

Fond Turistički klaster SREM na promotivnoj turneji po Srbiji

Povodom obeležavanja 1700 god “Milanskog edikta” , u organizaciji Mašinskog fakulteta u Nišu, od: 24.-28.06.2013. Niš je bio domaćin naučne konferencije pod nazivom "CONSTRUCTIVE MATHEMATICS” , koja  je okupila veliki broj učesnika iz Evrope i sveta.  Učesnicima ovog skupa i gostima , organizator i grad domaćin, upriličio je etno koktel “Serbian Evening”  u “Kući starih zanata” u Nišu, gde su uz postavku rukotvorina iz niškog kraja služena stara srpska jela ali i sremsko vino, rakije i bermet. Bila je to prilika da se gostima predstavi  tradicionalna Srbija , da se čuje , vidi i oseti život sa ovih prostora ali i prilika da, u formi suvenira,  u taj deo Srbije i u svet otputuju sremsko vino i bermet  Vinarije Aleks i  Turistička mapa Srema, kao najava nekih novih događaja i susreta kojima bi Srem mogao biti domaćin!

Iz Niša predstavnici sremskog klastera produžili su u Vrnjačku Banju, gde je od: 28.-30.06.2013. održan prvi MINI BISNIS SAMIT, privredno turistička manifestacija uz Gegula sajam rakije i vina. Na svečanoj priredbi , manifestaciju je otvorio šef kabineta Predsednika Srbije , uz učešće velikog broja uglednih zvanica , od ambasadora Meksika do zvaničnika Vrnjačke Banje , predstavnika Privredne komore Kraljevo, turističkih poslanika  , predstavnika organizatora, učesnika manifestacije, novinara i gostiju Vrnjačke Banje.

U saradnji SACEN Internacional-a i Etno centra Gegula a uz podršku velikog broja sponzora :Capriolo doo -bicikli  , Jevtović cars – ovlašćeni distributer Mercedes Benz, Vinarija Vinex Levački grozd, O Philip – dečija konfekcija , Superior , MIX televija – koja je omogućila prenos u sve krajeve sveta,  u hotelu Breza je  učesnicima ove manifestacije, tokom tri dana,  priredjen zanimljiv i sadržajan program, kombinacija prezentacije srpskih brendova  , kulturei tradicije kao pretpostavke razvoju novih poslovnih ideja i razvoju  turizma . Uz najkvalitetnije proizvode  proizvođača iz cele Srbije :vina i rakije ; sir;  med i proizvode od meda i aronije, suvenire, ..,priredbu su pratile izložbe slika priznatih autora, muzičke numere, edukacije , poslovni susreti i naravno  druženje , kao najbolji način za razmenu iskustava , ideja i planiranje zajedničkih poslovnih rešenja.

Uz zanimljivu i nadahnutu najavu voditelja, Miše Ćirića , novinara i direktora Dijaspora Group Srbija i Vinskog viteza, cela priredba je odisala dobrim raspoloženjem a gostima priredbe je predstavljen svaki učesnik ove manifestacije.

Srem su u Vrnjačkoj Banji predstavljali  Privredna komora Srema, Fond Turistički klaster Srem, vinarije: Aleks i Mačkov podrum i proizvođač meda  iz Rume - Mirković. Gosti priredbe mogli su da degustiraju i kupe sremsko vino, rakiju i bermet i med  .  Delila se Turistička mapa Srema i dobro raspoloženje ,kao poziv na probu čuvenog sremskog gostoprimstva.

Od 07.-11.07.2013. sremci će se ponovo naći u središtu jednog velikog događaja: Svetskog prvenstva u savateu, koje će se održati u kampu “Karataš”, kod Kladova! Tokom četiri dana, koliko će trajati ovo takmičenje, Srem će predstaviti  Fond Turistički klaster Srem , kroz prodajnu izložbu sremskih suvenira.

Do poziva na sremsko okupljanje i izveštaja iz Karataša, pogledajte slike sa gostovanjaiz Niša i Vrnjačke Banje!

 

                                                                                                                             Fond  Turistički klaster Srem

                                                                                                                             Dipl.ecc.Duška Davidović, direktor

Galerija fotografija: