genericviagra-online.net

Fond Turistički klaster Srem na - X. Manifestaciji “Zlatne niti” u Vrnjačkoj Banji

U Vrnjačkoj Banji je od :12.-14.04.2013. održana X. Manifestacija “Zlatne niti”, na kojoj je četvrti put, za redom, uzeo učešće i Fond Turistički klaster Srem.

Poznata po učešću predstavnika iz svih, bivših ex YU republika , ova, jubilarna i jedinstvena manifestacija narodnog stvaralaštva , okupila je oko 1200 učesnika, u izložbeno-prodajnom i kulturno zabavnom delu programa. Više od 70 gradova izlagača , predstavilo je učesnicima, gostima i brojnim posetiocima ove priredbe, najrazličitije suvenire , tradicionalne rukotvorine, predmete domaće radinosti i originalna rešenja predmeta starih i umetničkih zanata . Bila je to prilika da se ponudi svoje ali i da se razmeni iskustvo, vidi sa prijateljima i potvrdi spremnost na saradnju i učešće u sličnim projektima.

Fond Turistički klaster Srem se predstavio sa Turističkom mapom Srema, sremskim motivima i proizvodima. Bilo je tu: bermeta, vina, ručno izrađenih odevnih predmeta , korpi, oslikanih kecelja i torbi, slika, ogledala ,..

Uz motive, nošnju i zvuke iz Srbije i Vojvodine ali i iz Crne Gore, Makedonije i Slovenije , ova svojevrsna manifestacija kreativnosti, još jednom je potvrdila da su tradicionalni motivi i stvaralaštvo nepresušan izvor inspiracije svim generacijama i svojevrsan most prijateljstva različitih etničkih zajednica.

Boravak u Vrnjačkoj Banji, predstavnici Fonda Turistički klaster Srem su iskoristili i za obilazak kulturno istorijskih spomenika ovog kraja. Uz pratnju lokalnog stručnog vodiča , obišli smo manastir Ljubostinja i manastir Petkovica. Posetili smo Goč i probali lokalne specijalitete u Etno restoranu  Vile „Horizont“.  

Realizaciju ovog studijskog putovanja pomogli: Gerontološki centar Srem-Ruma, Vinarija – Aleks iz N.Sada, osnivači i prijatelji Fonda Turistički klaster Srem.

Deo atmosfere sa ove manifestacije , pogledajte u Galeriji fotografija.