genericviagra-online.net

Info

Dobrodošli na prezentaciju Fonda TURISTIČKI KLASTER SREM. Na našem sajtu dobićete potrebne informacije o aktuelnim turističkim ponudama sremskog Okruga: destinacije, mape, manifestacije, izleti,vrste izleta, zanimljivosti.. Saznajte ko su naši osnivači, partneri, koje su nam aktivnosti, planovi, projekti..! Očekujemo Vas !

KATALOG manjih INVESTICIJA - Svuda pođi svojoj kući u Srem dođi!

 Složili se ili ne, mediji nam negde kreiraju život i slobodno vreme a u moru vesti, počev od onih za jednokratnu upotrebu, tračeva,.. politike i korone jedino klimatske promene i ekologija predstavljaju životnu temu br.1. ali kako još uvek niko nije smislio kako od toga napraviti brzu zaradu i profit, to su još uvek teme za naučne krugove i retke entuzijaste spremne da za planetu Zemlju i buduće naraštaje srljaju na vetrenjače. Kako god,.. tope se glečeri, nivo mora raste, vazduh sve zagađeniji, silan otpad, virusi, …i šta nas sve neće snaći nespremne da nađemo rešenje za sve češće pretnje iz okruženja. Kao da nam je silan napredak u informacionim tehnologijama , zajedno sa svim pretećim informacijama sa ekrana, tableta i telefona raspršio i viruse..i iluziju udobnog života u velikim gradovima i saterao nas u ćošak. U naš globalni ćošak i balkanski ćorsokak, stranih investicija, sitnih uloga i velikih očekivanja.

I dok izmoreni i prikovani uz ekran, isčekujemo koju povoljniju vesti ili reklamu sa akcijom, gde je ovog vikenda krmenadla jeftinija za 10 dinara,… biće da negde u genetskom kodu treba da potražimo opciju “fabričko podešavanje” na retro stil života a nove ideje i novu ili alternativnu egzistenciju, pronađemo u bližem i prisnijem kontaktu sa prirodom,… u moru napuštenih seoskih kuća, vikendica i voćnjaka, nezagađenih njiva i pašnjaka,.. zapuštenih kuća, fabrika i poslovnih prostora u manjim gradovima.

Opširnije: KATALOG manjih INVESTICIJA - Svuda pođi svojoj kući u Srem dođi!

PMF - spas u II upisnom roku

Nakon prvog upisnog roka na osnovne akademske studije, na Prirodno-matematičkom fakultetu je ostalo još oko 400 mesta (300 na budžetu + 136 na samofinansiranju) i to na smerovima:

-          Biologija

-          Ekologija
-          Fizika
-          Geografija
-          Hemija
-          Matematika
-          Geoinformatika – NOVI SMER!!!
 
Posebno interesovanje vlada za Računarske nauke, a dobra vest je da je na ovom smeru ostalo još 24 slobodna mesta.

Takođe, mesta još ima na integrisanim studijama za master profesore.

Slobodnih mesta ima i na strukovnim studijama OPTOMETRIJE.

Mesta više nema na smerovima: Turizam, Hotelijerstvo, Gastronomija.

Konkurs za II upisni rok će biti objavljen krajem avgusta, te za one koji su ostali neupisani nakon prvog roka, ima šanse da ove godine počnu akademski život.

 

 

 

Okrenite izbore u svoju korist – Birajte Srem!

 

Ispratili smo Coronu, ako je ovde, u Sremu, uopšte i bila! Nije da smo imuni, jedinstveni spomenik kugi u Evropi, podignut je baš u Sremu, pored samog magistralnog puta Ruma-Irig, na mestu nekadašnjeg sanitarnog kordona koji je sačuvao Rumu od zaraze a podigli su ga građani Rume, kao zahvalnost Bogu što ih spasao od te pošasti. Spomenik “Kipovi” i sad je sećanje i opomena na strašnu epidemiju kuge u Irigu, iz 1795./1796. god. sa 2.548 žrtava, što je bilo više od 50% ukupnog stanovništva tadašnjeg Iriga( u Beogradu je u ta epidemija odnela 4500 života). I tada, epidemija je najviše pogodila veća mesta i kulturna središta, Irig se od tada nikad nije oporavio u pogledu broja stanovnika ali zato je izuzetno kulturno nasleđe, zaleđe Fruške gore i Banja Vrdnik pozicioniralo Irig na mesto turističkog centra fruškogorskog Srema, sa prvim Čitalištem u Srba (osnovano 14.Januara.1842.)danas je to Srpska čitaonica Irig, rodnom kućom Mihiza, vinskim putevima, voćnim notama, termama, zanimljivim manifestacijama,…i čuvenim fruškogorskim manastirima: Krušedol, Grgeteg, Velika Remeta, Jazak, Ravanica i Mala Remeta.

Više od turističke zanimljivosti, spomenik “Kipovi”, sa obe strane puta Ruma-Irig, podignut još davne 1797.god., kao da već vekovima šalje poruku koju ne primećujemo ili ne umemo da protumačimo!

Opširnije: Okrenite izbore u svoju korist – Birajte Srem!