genericviagra-online.net

Info

Dobrodošli na prezentaciju Fonda TURISTIČKI KLASTER SREM. Na našem sajtu dobićete potrebne informacije o aktuelnim turističkim ponudama sremskog Okruga: destinacije, mape, manifestacije, izleti,vrste izleta, zanimljivosti.. Saznajte ko su naši osnivači, partneri, koje su nam aktivnosti, planovi, projekti..! Očekujemo Vas !

Kulturnom rutom kroz Rumu

Ako je turizam nekad bio privilegija isključivo morskih i planinskih destinacija a u novije vreme i po neke banje i velegrada,..  onda nas je odlazeća pandemija uverila da i te kako postoje atraktivni turistički sadržaji širom Srbije i da je ovo bila prilika da ih prepoznamo i pronađemo. U isto vreme, to je bila prilika da se okrenemo sebi,  prepoznamo šanse i izazove aktuelnog trenutka i otvorimo vrata sve brojnijoj kategoriji domaćih i stranih turista koji traže autentičnu priču i doživljaj. U Sremu ih svakako ima bezbroj,  od kulturnih, sportskih, rekreativnih, gastronomskih,.. ,u okruženju izuzetnog prirodnog i spomeničkog nasleđa ali zasluge za pomak u njihovoj vidljivosti, prepoznatljivosti i bukingu  svakako pripadaju onim opštinama, TO gradova i regija koje ulažu u promociju i brendiranje svojih turističkih potencijala i turističkih proizvoda.

Primeri su različiti, promocije nikad dosta a jedan takav iskorak, u susret turizmu, svakako zavredjuje pažnju a to je izrada vodiča „ Ruma - Kulturnom rutom“ !

„Prezentacija i promocija kulturnog nasleđa Rume kroz kreiranje kulturne rute“ naziv je projekta, koji se bavi kreiranjem rumske kulturne rute a obuhvata izradu štampane mape grada i internet vodiča kroz grad. Projekat, uz pokroviteljstvo Opštine Ruma, realizuje u 2021.g. Fond Turistički klaster Srem.

Opširnije: Kulturnom rutom kroz Rumu

Život i priključenija - Praznici u Sremu

Zasavica za 1 maj

Dočekasmo još jedno covid proleće, nadamo se i poslednje sa toliko ograničenja! Ako su vam izmakli visibaba, cica-maca, kukurek, sremuš,..i druženje sa rodbinom, prijateljima ..., eee…, onda ste se zabrojali i u moru globalnih i žutih informacija i propustili stvarni život. Stvarni život tu, na pola sata od metropole,u sred Srema, ozeleneloj Fruškoj gori, atraktivnoj Zasavici, tajnovitoj i bajkovitoj Obedskoj bari, Dunavu i Savi,…tu gde reke života teku vekovima i neumorne putnike krepe čistim vazduhom, nepreglednim pejzažom, mirom stoletnih šuma,...i srdačnom dobrodošlicom.

Za prve sunčane dane predstojećih praznika zakazujemo druženje na Zasavici!

Tu, na štandu klastera, ćemo vas upoznati i sa planiranim vikend izetima za maj.

Predah i okrepljenje uz fruškogorska vina, bermet,..i djakonije iz sremske kuhinje.

Druženje kreće 01.maja već od ranih jutarnjih sati,…dođite da ugrabite svoje mesto!

                                                                                                                            Vaš Turistički klaster Srem

PMF - Umesto Novogodišnjeg press koktela

sciens za sajtPRIRODNO-MATEMATIČKI FAKULTET U 2020 – GODINA IZAZOVA, BRZOG PRILAGOĐAVANJA, ALI I REZULTATA

  Iako je godina na izmaku bila drugačija, u mnogim segmentima kritična, Prirodno-matematički fakultet je nastavio svoje aktivnosti sa još više energije i snage, trudeći se da ostvari zacrtano u ovo vreme prošle godine.

            Tradicionalni Novogodišnji PRESS KOKTEL će ove godine nažalost izostati, ali ipak želimo da vas upoznamo sa našim postignućima u proteklih godinu dana

Dobili smo vrlo važne i uticajne međunarodne projekte u vrednosti od preko million eura. Izraženo u brojkama -  učestvujemo u realizaciji 58 projekata i akcija od čega 9 HORIZONT-a 2020, 5 Interreg, 16 bilateralnih i 3 multilateralna projekata, 3 EU4Tech Dokaz izvodljivosti koncepta, 11 COST akcija, kao i 11 Erazmus+ projekata iz KA2 – podizanje kapaciteta u visokom obrazovanju i K201, 203 – strateška partnerstva.

Opširnije: PMF - Umesto Novogodišnjeg press koktela