genericviagra-online.net

Info

Dobrodošli na prezentaciju Fonda TURISTIČKI KLASTER SREM. Na našem sajtu dobićete potrebne informacije o aktuelnim turističkim ponudama sremskog Okruga: destinacije, mape, manifestacije, izleti,vrste izleta, zanimljivosti.. Saznajte ko su naši osnivači, partneri, koje su nam aktivnosti, planovi, projekti..! Očekujemo Vas !

IDEMO U ASTRO ŠETNJU, 4. JULA (NEDELJA)

Događaj je organizovan u sklopu projekta "Fruška gora ispod zvezdanog mora" koji je finansiran od strane Centra za promociju nauke i ima za cilj da edukuje stanovništvo o problematici svetlosnog zagađenja,  popularizuje astronomiju i uvede pojam astronomskog turizma u Srbiji.

Četvrta Astro šetnja kreće iz Bukovca i obilazi se Stražilovo, a onda se uz Stražilovački potok kreće ka vidikovcu iznad Bukovca! Na početku šetnje učesnike očekuje zalazak Sunca iznad Novog Sada i postepeno privikavanje na tamu, da bi se nakon par kilometara spustili do potoka gde ih očekuje prava prirodna tama. Kada učesnici napuste šumu, dolaze do prostrane poljane gde će ih dočekati astrofizičari sa dva teleskopa i nekoliko lasera pomoću kojih će naučiti da se navigiraju po zvezdanom nebu. Dužina staze iznosi 9 kilometara, sa malo intenzivnijim usponom na sredini staze, dok je ostatak lagan za pešačenje.

Prijave obavezne na sajtu organizatora: https://carpenoctem.rs/prijave-za-astro-setnju-04/

Za više informacija posetite: https://carpenoctem.rs/o-nama/aktivnosti/fruska-gora-zvezdano-more/LINK OD FACEBOOK DOGAĐAJA https://fb.me/e/1yK92EpW7

Opširnije: IDEMO U ASTRO ŠETNJU, 4. JULA (NEDELJA)

Živopisno putovanje kroz Epohu Nemanjića

Više nego ikad željni smo putovanja i novih doživljaja. Ona relaksiraju, bude mashtu, hrane dušu,.. Ovog puta vas vodimo na jedno specijalno putovanje. Auto nije neophodan, ni lepo vreme, ne morate brinuti ni da li imate kondicije ni da li ste primili vakcinu , …dovoljna je radoznalost i malo slobodnog vremena da zaronite u svet najneverovatnijih avantura. Vodimo vas u svet knjige.

Priča je naravno sremska i događa se u Rumi, u Salonu knjige jedne od naših najstarijih štampara, potom i izdavača, Srpske knjige M. Sa više od 1000 objavljenih naslova, većinom domaćih autora, Srpska knjiga M već više od 20 godina okuplja ljubitelje pisane reči i baštini najčudesnije pripovetke, pesme, bajke, slovarice, dnevnike, monografije, eseje, romane,… a više od decenije, vešto pero uređivačkog tima: Dobrica Erić, Pero Zubac, prof.Dragan Nedeljković, Todor Bjelkić, Nedeljko Terzić i Nikola Devura, pored svojih i knjiga drugih poznatih pisaca, zaslužno je i za objavljivanje velikog broja zanimljivih naslova, manje poznatih autora kojima je Srpska knjiga M otvorila put do čitalačke publike, organizovala promocije, ustanovila književnu nagradu,… a široj publici otvorila vrata događaja, od promocija, večeri poezije, književnih susreta, gostovanja poznatih umetnika, …

Opširnije: Živopisno putovanje kroz Epohu Nemanjića

Arena autentičnih ukusa – Restoran ARENA Iriški Venac

Arena za sajt

Još jedno varljivo proleće 2021.g…, red sunca, red kiše i još malo pandemije,.. idealna varijanta  za odlazak u prirodu. Naravno, vodimo vas u naš prvi Nacionalni park, naš sremački breg i Mont Everest, vodimo vas na Fušku goru. Za laike laka,.. da se izgube. Za planinare i istraživače uvek intrigantna i zahtevna ali očaravajuća i zimi i leti. Možda ste je već pohodili ali ko je još uspeo da otkrije sve njene tajne! Geologija, ptice, lekovito bilje, pečurke, voćnjaci , vinogradi i vina, jezera, potoci, lovišta, skrovišta, vidikovci, manastiri,…

Okupana kišom ili suncem, uvek je izazov ploviti njenim brežuljcima i visovima ali i preporuka rekreativcima, ljubiteljima prirode i pešačenja, da uvek imaju domaćina koji će ih povesti nepreglednom mrežom markiranih i kozjih staza. Za one druge, radoznale da na terenu istražuju autentične hedonističke oaze, gastronomiju i jelovnike, ..za njih je preporuka da posete Restoran ARENA na Iriškom Vencu!

Opširnije: Arena autentičnih ukusa – Restoran ARENA Iriški Venac