cialis 20mg

Info

Dobrodošli na prezentaciju Fonda TURISTIČKI KLASTER SREM. Na našem sajtu dobićete potrebne informacije o aktuelnim turističkim ponudama sremskog Okruga: destinacije, mape, manifestacije, izleti,vrste izleta, zanimljivosti.. Saznajte ko su naši osnivači, partneri, koje su nam aktivnosti, planovi, projekti..! Očekujemo Vas !

Monah NATURA-e

Živimo u vremenu surogata. Nove tehnologije, internet, globalna i brza razmena informacija značajno nam kreiraju svakodnevni život a divne fotografije iz prirode nadomešćuju nedostatak kontakta i aktivan boravak u njoj. Sve manje je poznajemo i sve manje smo sposobni da joj se prilagodimo. Retko se zapitamo ko to tamo broji, razvrstava i beleži toliki vaskoliki život i promene u prirodi, zna ulogu svake od njih, brine za opstanak mnogih retkih vrsta i šeruje jedinstvene motive koje samo priroda može da podari. A kad se zainteresujemo ili još češće, kad nas priroda natera da je ozbiljnije shvatimo, prisetimo se i potražimo nešto od literature Josipa Pančića, Jovana Cvijića ili možda Mihajla Miše Stankovića.

Upravo u rangu poznatih naučnika istraživača, na otvaranju izložbe “35 godina druženja sa prirodom” predstavljen je rad terenskog istraživača Mihajla-Miše Stankovića. To je bila prilika da se upoznamo sa plodotvornim radom našeg sremca, zaslužnog za otkrivanje mnogih isčezlih vrsta a za Mišu svečani trenutak i trenutak javnog priznanja da za izuzetnu posvećenost prirodi dobije epitet retkog misionara - Monaha NATURA-e.

Opširnije: Monah NATURA-e

PMF u Makarskoj - medalje i za hranu

Veliki uspeh studenata hotelijerstva na takmičenju u Makarskoj!

Već četvrtu godinu za redom u Makarskoj se održava međunarodno takmičenje konobara, barmena, barista i restorana. Ove godine "Grand gourmet 2018" održan je od 6. do 9. novembra 2018. godine  u hotelu Meteor. Na međunarodnom takmičenju barmena u pripremanju aperitivnih i dugih koktela, u organizaciji SKMER-a i Hrvatskog udruženja barmena, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno – matematičkog fakulteta u Novom Sadu predstavljalo je četvoro studenata koji su osvojili značajne nagrade.

No, i u u disciplini takmičenja restorana studentiMirko Miljanović i Vladimir Jež su besprekorno pripremili i uslužili prošireni meni od četiri ganga. Osvojili su prvo mesto u generalnom plasmanu za šta su nagrađeni zlatnom medaljom i plaketom ukupnog pobednika na takmičenju.

Tim studenata predvodili su nastavnici veština Milorad Todorović i Goran Radivojević. U obuci studenata za takmičenje veliki doprinos dala je i dr Bojana Kalenjuk.

PMF odneo nagrade na takmicenju barmena u Makarskoj

U skopu takmičenja "Grand gourmet 2018" u Makarskoj, Hrvatska, održano je međunarodno takmičenje barmena u pripremanju aperitivnih i dugih koktela, kao i državno prvenstvo Hrvatske u organizaciji Hrvatske udruge barmena. U konkurenciji 25 barmena, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo predstavljalo je četvoro studenata I svi su osvojili značajne nagrade.

ANA NEDIĆ predstavila je koktel "Corolia", za koji je osvojila je prvo mesto za najbolji dugi koktel na takmičenju. NIKOLA MOMČILOV je osvojio je prvu nagradu u kategoriji Finest call za aperitivni koktel "Red Bullet".

Drugo mesto u istoj kategoriji osvojila je ANA BALIND sa svojim koktelom "Neoplantensis". ISIDORA FARKAŠ osvojila je treće mesto u kategoriji Long Drink Finest call sa koktelom "Danube Kiss".

Vođa ekipe  prof. Milorad Todorović.

Video galerija


Cannot Connect to Youtube Server Cannot Connect to Youtube Server Cannot Connect to Youtube Server Cannot Connect to Youtube Server Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server Cannot Connect to Youtube Server Cannot Connect to Youtube Server Cannot Connect to Youtube Server Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server Cannot Connect to Youtube Server Cannot Connect to Youtube Server Cannot Connect to Youtube Server Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server