genericviagra-online.net

Članci

Agencija ConData

Beograd

Stanka Paunovića 80

063 430 710

 

Savremeno poslovanje je nezamislivo bez računara a razvoj turizama bez kvalitetne i standardizovane usluge. Ukoliko do sada niste posvetili dovoljno pažnje ovim temama i osim investicije u objekte, ugostiteljsku i drugu opremu, niste napravili iskorak i uložili u modernu računarsku opremu i jasno osmišljemu strategiju razvoja sopstvene usluge, Agencija ConData nudi set usluga, po meri vašeg biznisa i savremenog turističkog tržišta, od izbora, nabavke i izrade softvera do konsultantskih usluga o uvođenju standarda u poslovanju.

Potrebe su različite a u skladu sa njima i izbor standarda. Neki od standarda su po Zakonu o informacionoj bezbednosti ( od:28.10.2016.god.) obavezni za uvođenje , poput standarda Informacione bezbednosti (ISO 27001) a obavezni su da ga inplementiraju: 1-Organi javne vlasti; 2-Pravna lica za obradu podataka ( u smislu Zakona o zaštiti podataka o ličnosti) I 3)Pravna lica koja obavljaju delatnost od javnog iinteresa (član 6 i Uredba 3).

Ostali standardi nisu obavezni ali u mnogome značajno dopunjuju ličnu kartu svakog preduzeća. Po pravilu, oznaka usvojenog standarda ističe se uz logo preduzeća i već na prvi pogled daje jasnu sliku o uređenim poslovnim procedurama privrednog subjekta, ustanove ili preduzetnika. Odluka o ovođenju i izboru standarda je na samom privrednom subjektu. Prema pretežnoj delatnosti i poslovnoj viziji, mogu se uvoditi pojedinačno ili integrisano ( više standarda zajedno).

U turizmu je najrasprostranjenije uvođenje standarda : ISO 9001 (upravljanje kvalitetom),ISO 14001 (Sistem zaštite životne okoline), HACCP (Upravljanje bezbednošću hrane),…

Zašto kvalitet u turizmu?

1.      Kvalitet daje prednost u odnosu na konkurenciju.

2.      Performanse kvaliteta čine da se turističke usluge lakše probiju na tržište.

3.      Kvalitet usluga rezultira lojalnošću klijenata.

4.      Viši kvaliteta znači veći profit.

5.      Menadžment kvalitetom vodi ka stabilnoj industriji turizma i sigurnosti poslovanja.

6.      Unapređenje kvaliteta omogućuje viši nivo zadovoljstva.

7.      Menadžment kvalitetom unapređuje pristup finansijskim sredstvima.

8.      Efektivnim praćenjem unapređenja izbegava se ponavljanje skupih grešaka (prigovora i reklamacija).

9.      Pažljivo prikupljanje podataka postaje alat za donošenje pravilnih poslovnih odluka.

10.  Praćenje napretka u unapređenju kvaliteta omogućuje ohrabrivanje proaktivnog pristupa menadžmentu.

 

 

Izdvojili smo 10 raloga ZA kvalitet u turizmu.Ako je kvalitet i vaše opredeljenje, pozovite Agenciju ConData i zakažite konsultacije! Tim stručnjaka Agencije ConData napraviće vam najracionalniju meru troškova za uvođenje standarda, pojedinačno, počev od standarda upravljanja kvalitetom ili integrisano u kombinaciji više standarda. Dusan Banicevic

 
IT , QMS , ISMS, itSM
mob : (+381) || 063 430 710