genericviagra-online.net

Članci

Tosa’s House

Tosas House - Jarak
Ugostiteljska delatnost u seoskom turističkom domačinstvu „Budimir Petrović“

 

Adresa: Školska 16

Mesto: Jarak

 

Mobilni tel: 063-113-23-55

E-mail: tosinakuca@gmail.com

Web: https://www.facebook.com/pages/Tosas-HouseTosina-Kuca/225440567494637?fref=ts

 

Sigurno ste čuli ili , nekom prilikom, prolazili kroz sremsko selo Jarak . Istoričaričarima i arheolozima Jarak je zanimljiv po burnoj istoriji i bogatoj prošlosti,  ljubiteljima sporta po čuvenom Plivačkom maratonu Jarak-šabac a prolaznim putnicima  i putnicima namernicima kao odmorište i  dobar pazar kvalitetnog  povrća , voća i lubenica , koji  se nude ispred, skoro , svake kuće , ulice kroz koju prolazi glavni, magistralni put Ruma – Šabac.  
Smešten u centralnom delu sremske ravnice , duž Save, kroz Jarak prolazi i drugi magistralni put, iz pravca Sremske Mitrovice, prema Šapcu. U toj ulici je centar sela , put za Savu , Crkva svetog Georgija, Osnovna škola „Jovan Jovanović  Zmaj“  i , preko puta škole,  „Tošina kuća“!

Lako ćete uočiti „Tošinu kuću“. Moderna spratna kuća sa prostranim, uredjenim dvorištem , velikom zelenom površinom i niskom ogradom.  Odmah, na prvi pogled , ostavlja utisak savremenog seoskog gazdinstva, u kome se drži i do izgleda i do komfora.  Kad uđete u dvorište, pažnju privlače masivna, hrastova vrata , nove dvorišne zgrade .  Bude maštu i želju da ih odškrinete.  I,..ako  , već , niste susreli nekog  od ukućana , koji  će Vam poželeti dobrodošlicu, slobodno udjite i zavirite u ovaj delić raja koji je za sebe ali i za turiste uredila porodica Budimira Petrovića.  

Ugostiteljska delatnost u seoskom turističkom domačinstvu „Budimir Petrović“ , pun je naziv  , već i stranim turistima , poznate „Tosas House“.  Koncipirana je kao seosko domaćinstvo , otvorenog tipa, za prihvat organizovanih grupa. Od turističkih grupa, do privatnih proslava i  zabava u organizaciji domaćina, porodice Petrović. Neke od njih su postale tradicionalne i za njih se traži stolica više. Etno žurke, Novembarski svinjokolj , Repriza dočeka Nove Godine  a leti, roštiljijade , izleti do Save,..,prilika su da se individualno priključite nekoj od zabava i proverite zašto su turisti sa kruzera već godinama gosti „Tošine kuće“.

Centralni turistički objekat „Tošine kuće“ čine prostrana prostorija sa šankom, iza koje se nadovezuju mala i velika sala , kapaciteta  120 mesta , savremeni toaleti i hodnik koji vodi u drugo dvorište.  Sve je povezano u jedinstven etno prostor , brižljivo uređen, opremljen slikama i zanimljivim predmetima sremskog sela. Na ulazu u sale , poseban kutak,  starinska trpezarija i ozidana peć.

Veliko dvorište povezuje ovaj objekat sa drugom kućom , onom u kojoj, skladno, životni prostor deli četiri generacije porodice Budimira Petrovića . Po potrebi i ova kuća je namenjena gostima, kao primer savremenog seoskog turističkog domaćinstva , u kome su znanje i gostoprimstvo, podjednak ulog za zadovoljnog gosta. Iako nemaju oznaku geografskog porekla , u „Tošinoj kući“ će Vam ponuditi , isključivo , sremski ručak uz odabrane namirnice iz Jarka i proizvode po receptu porodice Petrović. Za doživljaj više, sremski ručak se služi uz živu muziku , orkestra Budimira Petrovića.

I šta još reći o porodici Petrović, iz Jarka . Poput dobro organizovanog preduzeća, viziju „Tošine kuće“ podjednako dele svi ukućani a različite profesije ,kojima su naoružani članovi ovog domaćinstva, potvrda da je za uspeh svakog posla a posebno onog u oblasti turizma, potrebno mnogo više od početnog uloga.