genericviagra-online.net

Info

Dobrodošli na prezentaciju Fonda TURISTIČKI KLASTER SREM. Na našem sajtu dobićete potrebne informacije o aktuelnim turističkim ponudama sremskog Okruga: destinacije, mape, manifestacije, izleti,vrste izleta, zanimljivosti.. Saznajte ko su naši osnivači, partneri, koje su nam aktivnosti, planovi, projekti..! Očekujemo Vas !

Mačkov dan mladog Portugizera - petak / 22.11.2019.

  Vino u pesmama, vino u poeziji, vino u tamburi, vino u čašama,.. ne propustite 12. po redu manifestaciju Mačkov dan mladog Portugizera, koji se održava u petak: 22.11.2019. sa početkom u 17h., na otvorenom, u Vinskoj ulici u Irigu.

Od prošle godine, Irig i Mačkov podrum su domaćini jedne od retkih, autentičnih i najpitkijih sremskih manifestacija u slavu fruškogorskih vina i mladog, mirisnog Portugizera. Za one koji nisu probali ovo zanimljivo, voćnim notama obojeno, lepršavo vino, zgodno kao aperitiv a poželjno uz sremske gurmanluke, ovo je prava prilika da ga upoznaju i uvrste u kućnu apoteku čarobnih napitaka. Nekad nezaobilazno domaće svadbarsko vino, popularni svatovac, Mačkov Portugizer je odavno postao omiljeno vino u mnogim stranim vinotekama i jedno od retkih vina iz sremskog fruškogorja na američkom tržištu.

Više od pića, Portugizer je deo tradicije, inspiracija i poziv na druženje, zato dođite u Irig na otvorenu degustaciju prvog mladog vina berbe 2019.!

U nastavku teksta-Program manifestacije                                                         Duška Davidović

Opširnije: Mačkov dan mladog Portugizera - petak / 22.11.2019.

16. Susreti gljivara na Fruškoj gori

Ako u moru izazova, koji se nude narednog vikenda, izaberete onaj panonski i direktnu vezu sa prirodom, onda Vas pozivamo da najavljeni letnji dan provedete na Fruškoj gori i posetite posve jedinstvenu, edukativnu, istraživačku, zabavnu i gastronomsku manifestaciju Gljivarskog društva Novi Sad.

Ove jeseni, kao i prethodnih godina, 16. tradicionalni godišnji susreti gljivara, održavaju se na prostoru info centra kod spomenika “Sloboda” na Iriškom vencu. Za mnoge ljubitelje prirode i poznavaoce gljiva biće to prilika da polažu ispit i steknu zvanje “gljivar” a za mnogobrojnu publiku prilika da čuju zanimljivo predavanje, posete izložbu samoniklih gljiva Fruške gore, vide izložbu fotografija, nabave nešto iz bogate ponude prerađevina od gljiva i, po vrlo popularnoj ceni, uživaju u pikantnom nedeljnom ručaku, naravno, od fruškogorskih gljiva.

Drugi deo manifestacije gljivara, pod nazivom “Čudesne gljive Fruške gore”, odvijaće se u od 28.10.-03.11.2019. u prostorijama Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode u Novom Sadu, koji je ove godine partner manifestacije.

I neka Vas ne obeshrabri da dođete ova otrovna lepotica sa plakata! Za bliži kontakt sa prirodom vrlo korisno je znati i prepoznati one gljive koje nisu jestive!

U nastavku teksta - Program manifestacije

Opširnije: 16. Susreti gljivara na Fruškoj gori

DACIA piknik - Letenka 2019.

Do skoro stecište rekreativaca, poklonika prirode i mira fruškogorskih manastira, Fruška gora je i postala izazov i velikim korporativnim susretima a takav jedan, pod nazivom „DACIA piknik“ održava se ovog vikenda na Letenci, jednom od najpopularnijih izletišta na Fruškoj gori.

U organizaciji „PAIDEIA Events“ iz Ljubljane, događaj je namenjen vlasnicima automobila brenda DACIA iz Srbije! Poziv za ovaj događaj je već odavno prosleđen poimence, pa nema potrebe da pozivamo učesnike. Oni su se već navikli da ih njihov ljubimac, četvorotočkaš, prijavljuje na događaj porodice DACIA, koji će po svemu sudeći i ovog puta biti za pamćenje. Biće tu svega što jednu porodicu drži na okupu, od muzike, zabave, nadmetanja, druženje u prirod uz iće i piće,...do fotografisanje, karikature,... Biće to i prilika da se predstave i isprobaju novi modeli automobila brenda DACIA, tako da će to biti jedan zanimljiv i lepo osmišljen dan u kome će podjednako uživati učesnici, organizator i domaćini. Domaćin organizatoru DACIA piknika je Fond Turistički klaster Srem a događaj se realizuje uz podršku Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta i Nacionalnog parka Fruška gora.

Opširnije: DACIA piknik - Letenka 2019.